Reseptinä raaka ja likainen – haastattelussa MF Taste

Onko MF Tasten sisääntulo vuoden likaisin klubibängeri?

DJ:nä ja tapahtumantekijänä jo yli 20 vuoden ajan toiminut DJ Taste on allekirjoittanut artistidiilin Tasoi Recordsin kanssa, kuten uutisoimme aiemmin tällä viikolla. MF Tasteksi itsensä nimenneen helsinkiläisartistin ensimmäistä virallista julkaisua ei jouduttu kauaa odottamaan, sillä Teistin vuoden likaisimmaksi räppibängeriksi luonnehtima Entinen on jo ulkona.

Kappaleen tuotannosta vastaavat Tasten tapaan parinkymmenen vuoden DJ-uran tehnyt Antti Norisalon sekä uusi lupaus Skidiheijari. Tyyliltään se edustaa klubiräppiä puhtaimillaan: huukki taotaan kalloon huolellisesti, iskulinjoja ei sensuroida ja älyvapaa flow on taukoamaton.

Siihen puhtaus jääkin: MF Taste tulee sisään niin anteeksipyytelemättömällä asenteella, että kuuntelijat on todennäköisesti mahdollista jakaa suoraan joko diggareihin tai heittereihin. Kylmäksi kappale ei taatusti jätä ketään.

Mutta miksi Teisti päätti aloittaa rap-uransa vasta nyt, vaikka kontaktit ovat olleet olemassa vuosikausien ajan? Lue haastattelu alta.

Ensimmäinen oma single ikinä ulkona, millainen olo?

”Tosi hyvä startti, jengi on antanut paljon rakkautta. Osa taas ei tykkää, joka on hyvä sekin. En tullut miellyttämään.”

Miten Entinen sai alkunsa?

”Freestailasin automatkalla Espoosta Helsinkiin pääideat Entinen-kertsiin ja verseihin. Menin suihkuun ja keksin loput kertsin palaset, loksahti kohdilleen niin helposti että yllätyin itsekin.”

Tuotannosta vastaavat RELAXANTTI:nakin tunnettu Antti Norisalo sekä 18-vuotias Skidiheijari. Siis kuka?

”Skidiheijari on itse asiassa Antti Norisalon poika. Mulla on enemmänki matskua tehty Skidin biitteihin kevään aikana.”

Levyjä olet soittanut yli 20 vuotta, mutta omaa materiaalia et ole julkaissut koskaan aiemmin. Miten kauan olit kypsytellyt ajatusta oman musiikin tekemisestä ja miksi juuri nyt on oikea aika aloittaa rap-ura?

”Nuorena freestailasin aina pajareissa mutta ikinä en kirjoittanut mitään. Enemmän olen vuosien mittaan haaveillut teknomuusikon urasta. Täytyy antaa kiitos mun tuottajalle Antti Norisalolle joka ehdotti keväällä että vedän verset.”

Mikä sai tarttumaan taannoiseen Cold Summer -haasteeseen ja ”tulemaan ulos kaapista” nimenomaan sen yhteydessä?

”Olin kirjoittanut elämäni ensimmäisen versen pari päivää aikaisemmin ja siitä tuli kova. Mietin että pitäiskö piruuttaan tehdä myös Cold Summer haaste jengin kuultavaksi.”

Olit tosiaan jo ennen Cold Summer Freestylesi julkaisua ehtinyt äänittämään parikin kappaletta. Onko materiaalia kasassa paljonkin?

”Parit täysin valmiit biisit, muutama biisi loppusuoralla. Lupaan teille tapahtumarikkaan ensimmäisen vuoden MF Tasten uralla, musaa tulee. Seuraava värssy yllättää teidät!”

Labelinasi toimii Tasoi, mikä oli päätöksenä luultavasti ihan totaalisen no-brainer -osastoa. Olisitko edes harkinnut muille lafkoille menemistä?

”Tasoi on mun fam, ja tiesin että ennemmin tai myöhemmin oltaisiin voitu käydä se keskustelu. Yllätyksekseni Mikael Gabriel soitti kuitenkin heti Cold Summer Freestylen kuultuaan ja linkkasi mut leibelin päättäviin elimiin. Siitä sai kyllä älyttömän buustin tähän tekemiseen ja koko toukokuu menikin sitten hyvin innostuneissa räppipsykooseissa.”

MF Doom on ”Metal Face” tai ”Metal Fingers” Doom, kun taas MF Grimmin kohdalla etuliite on lyhenne sanoista ”mad flows”. On aika ottaa esiin rautalanka ja vääntää sitä hiukan osalle jengistä: mistä MF-etuliite omaan artistinimeesi tulee?

”Motherfucking, Mother Fucker, Madafakin, Madafaka, Mutha Fukkin Muthafuck. Mun tavaramerkki jo vuosikaudet.”

Samuel L. Jackson approves. Olet nyt viikonloppuna keikalla Helsingin Alppipuistossa, kuullaanko tämä bängeri siellä ensimmäistä kertaa livenä?

”Lähinnä DJ Taste on keikalla Alppipuistossa, jossa pidetään nyt launtaina Afro Hiphop -picnic. Saatan yllättää ja vetää biisin livenä jos porukka sitä tarpeeksi haluaa.”

Onko keikoista ollut puhetta? Tuleeko MF Taste samassa paketissa kun tapahtumaan buukataan DJ Taste?

”Jotain puhetta on ollut. MF Taste pitää todellakin buukkaa erikseen, MF on raa’empi kaveri ja kalliimpi.”

Kuuntele Entinen alta. Kappaleesta on tulossa video.