Helsinkiläisille hiphop-tuottajille on tiedossa jalometallia – DaBaby on striimannut kultaa

Jackie Dimailig

Def Jamille sainattu tuottajapari vastasi DaBabyn kolmannen studioalbumin nimikkoraidan melodiasta.

Helsinkiläistuottajat MVABeats ja JAYSTON saavat kohta jalometallia seinälle, sillä yhdysvaltalaisen DaBabyn huhtikuussa julkaistu BLAME IT ON BABY -pitkäsoitto on rikkonut kultalevyrajan USA:ssa. Def Jamin sainaama tuottajakaksikko oli mukana tekemässä albumin nimikkoraitaa.

MVAbeats kuvailee plakaatin saamista Atlantin takaa upeaksi asiaksi. Sille on jo paikkakin varattuna.

– Se menee studioon, jotta jokainen joka saapuu äänittämään saa siitä motivaatiota tehdä hittejä, MVAbeats kertoo.

Kultalevy ei ole ensimmäinen laatuaan MVAbeatsille, sillä hän on saanut aiemmin yhden kultalevyn Suomesta. Sen tuottaja vastaanotti Adi L Haslan kakkosalbumista Pieni punainen kana, jolla hänen panostaan kuultiin kolmella raidalla.

Sen sijaan duon toiselle osapuolelle plakaatti toimii ihan uudenlaisena sisustuselementtinä. JAYSTON kuvaileekin sen saamista itselleen isoksi jutuksi.

– On siistiä, että albumi on menestynyt näinkin hyvin. Mulla on kuitenkin vielä vahva usko, että platinarajakin menee vielä myöhemmin rikki, JAYSTON sanoo.

Suomalaisesta näkökulmasta historiallisesti Billboardin piikkipaikalle julkaisunsa yhteydessä noussut BLAME IT ON BABY on tällä hetkellä samalla listalla sijalla kolme. Suomessa pitkäsoitolla on parhaimmillaan ollut hallussa albumilistan sija 11.

DaBaby selkeästi kiinnostaa suomalaisia, sillä kultaa striimannut ROCKSTAR-kappale on lisätty isojen kaupallisten radiokanavien NRJ:n ja Loopin soittolistoille. Lisäksi radiolistan tämänhetkistä sijaa 36 hallitseva kappale on ei-kaupallisista radioista soitossa YleX:llä ja X3M:llä.