Pohjoismainen musiikkiyhtiö The Bank laajentaa Suomeen

The Bank haluaa hyödyntää eri maiden osaamisalueita ja luoda lyömättömän tiimin musiikinvientiin.

Musiikkikustantamo, levy-yhtiö, management sekä Tanskassa myös merkittävä livepuolen toimija The Bank aloittaa toimintansa Suomessa. Yhtiön pitkän tähtäimen tavoite on hyödyntää laajasti pohjoismaista osaamista ja ainutlaatuisuutta musiikkiviennissään.

Kööpenhaminassa yhtiötä johtaa levy-yhtiökonkari Jakob Sørensen, kun taas The Bank Music Helsinki Oy:n toimitusjohtajana toimii Ruotsin popmusiikin nousussa osallisena ollut Ben Malén. Tiedotteen mukaan The Bank näkee Suomen musiikkialan vahvuutena nuoret ja arastelemattomat musiikintekijät.

– Näemme suomalaisissa tuottajissa ja artisteissa huiman potentiaalin, Malén sanoo tiedotteessa.

The Bank on jo neljän ensimmäisen toimintavuotensa aikana onnistunut niittämään kansainvälistä menestystä. Sen musiikintekijöiden viimeaikaisia yhteistyökumppaneita ovat olleet esimerkiksi Tory Lanez, Joyner Lucas, Bad Bunny, Russ sekä YoungBoy Never Broke Again.

Kustannustoiminnan aloittavan Helsingin The Bankin A&R:nä toimii Oskar Pullinen. The Bankin edustamaa osaamista on mahdollista kuulla esimerkiksi iben tuoreella perkele!-albumilla, jolle EM eli Elja Markkanen on tuottanut kuusi kappaletta.

– Olin ensimmäinen tuottajakiinnitys kun he laajensivat toimintaa Suomeen, EM kertoo Klangille.

EM:n lisäksi The Bankille on sainattu ainakin yhdysvaltalaislähtöinen helsinkiläistuottaja Crito, joka julkisti asian omassa Instagram-postauksessaan aiemmin tällä viikolla. Postauksen näet alta.

https://www.instagram.com/p/CEzah_eBiyA/