Diplomaatista Kalamieheksi – Gettomasa palaa uudella yllätysalbumilla

Tuukka Koski

Diplomaatin seuraajalla kuullaan aiempaa melodisempaa Gettomasaa.

Lähes tuplaplatinaa viimevuotisella Diplomaatti-albumillaan striimannut ja pelin muuttanut Gettomasa tulee takaisin uuden pitkäsoiton kanssa. Uusi albumi on nimeltään Kalamies, ja sillä kuullaan astetta melodisempaa mutta edelleen yhtä laatutietoista Chosen Onea.

Levyltä on jo aiemmin julkaistu yhdellä otolla kuvatun videon tuekseen saanut single Flanellei, jolla vierailevat Lauri Haav ja Shrty. Debyyttialbuminsa keväällä julkaissut Lauri Haav on muutenkin todella isosti äänessä projektilla, sillä häntä kuullaan kuudella albumin kahdeksasta raidasta.

Lauri Haavin ja Shrtyn lisäksi levyllä fiittaa Kingfishinäkin tunnettu Justsesomali. Erikoisena yksityiskohtana Hissukseen-kappaletta on ollut kirjoittamassa myös juuri oman perkele!-albuminsa julkaissut ibe.

Levyn tuotannosta vastaavat Gettomasan luottotuottajat Ruuben ja MD$, joiden lisäksi useamman kappaleen tekemiseen on osallistunut nuori tuottajakaksikko Off & Out. Kaikki tuottajat ovat osa uutta MD$:n johtamaa kymmenhenkistä tuottajakollektiivia Fountain Productionsia, joka tähtää kansainvälisille markkinoille.

Levy julkaistaan perjantaina 11. syyskuuta, ja samalla kappaleelle Kaksovine kuvattu video tulee julkiseksi KPC Recordsin YouTube-kanavalla. Kalamiehen kannen ja kappalelistan näet alta.

1. Houkutukset (tuotanto: Ruuben, MD$, Off & Out)
2. Flanellei ft. Lauri Haav, Shrty (tuotanto: Ruuben, Off & Out, MD$)
3.Kaksovine (tuotanto: Ruuben, MD$, Off & Out)
4. Isi ft. Lauri Haav (tuotanto: Ruuben, MD$)
5. Hissukseen ft. Lauri Haav (tuotanto: Ruuben, MD$)
6. Älä puhu ft. Lauri Haav, Justsesomali (tuotanto: Ruuben)
7. Päivän päätteeks ft. Lauri Haav (tuotanto: Ruuben, MD$, Off & Out)
8. BONUS: Pehmeellä tatsil ft. Lauri Haav (tuotanto: Ruuben)