PME Records julkaisi YSI:n uuden EP:n – mutta mitä hiphop-piirien OG tekee sen kannessa?

Ykköset yllä jo way back.

Viime vuonna PME Recordsin listoille liittynyt YSI on julkaissut uuden EP:n nimeltä WINDSTOPPER. Projektina YSI:ä kuvaillaan monimuotoiseksi sekä musiikillisesti viipyileväksi, meditatiiviseksi ja jopa hengelliseksi sen luottaessa samanaikaisesti pop-estetiikan keinoihin.

PME:n tiedotteen mukaan tuore EP kertoo suojelumekanismeista luopumisesta, rakkaudesta, pelosta, epätoivosta ja toivosta. Lisäksi sen kerrotaan sisältävän muun muassa grunge- ja noise-henkistä shoegaze-kitaraa, leftfield-teknoa sekä inspiroituneen animesarjoista.

Erikoiseksi levyn tekee myös sen kansi, joka saattaa herättää osassa sen nähneistä kysymyksiä. Kannessa on nimittäin nuoruuskuva aikoinaan hiphop-piireissäkin vaikuttaneesta OG:sta, jonka ei ainakaan yleisesti tiedetä tekevän musiikkia tai olevan mukana projektissa.

Fyrre on monella muistissa pitkän linjan DJ:nä sekä kahden hiphop-henkisen vaateliikkeen eli Syndicaten ja Turnin’ Pointin tiskien takaa. Lisäksi ”Fyrre-1” on namedropattu ainakin muutamalla Ruudolfin kappaleella sekä suorittanut yhden suomalaisen hiphop-historian asiallisimmista cameoista SLT:n Kauluspaitoja-klassikon videolla.

Osittain kannen selittää se, että Fyrre ja YSI:n takana oleva Tuomas Soppela ovat tunteneet toisensa vuosikausia. Kaksikko on esimerkiksi soittanut samoissa illoissa, mutta silti pitkän linjan levyharrastajan päätyminen levynkanteen on todella odottamatonta.

Kansi on siis vähintäänkin kunnossa, mutta miten on tuoreen materiaalin laita? Uppoudu YSI:n kokeelliseen äänimaailmaan alta.