Pitkän linjan rap-pioneeri Silkinpehmee on ilmoittanut soolouransa päättymisestä

Samuli Vienola

Viimeinen soolobiisi toimii räppärin loppukaneettina.

90-luvun puolivälissä Tampereen underground-skenessä räppäämisen aloittanut Silkinpehmee on ilmoittanut toistaiseksi lopettavan soolouransa. Tämän kunniaksi myöskin SP-nimellä tunnettu tamperelaisräppäri julkaisi viimeisen soolokappaleensa, joka kulkee nimellä Illan Eka Hidas.

Tiedotteessa ei kuitenkaan mainittu muiden projektien lopettamisesta, minkä takia biisi saattaakin olla nimetty illan ensimmäiseksi hitaaksi – vikat hitaat ovat siis ehkä vielä tulossa.

Rap-pioneerin viimeinen soolokappale on hidas sekä meditatiivinen ja sen räpit lähentelevät puhuttua sanaa. Tiedotteessa kerrotaan, että biisi kuvailee erillisyyden ja yksinäisyyden kokemusta, joka ei ole vain hetkellinen, vaan läpäisee koko olemisen kaikkina aikoina.

Artisti itse kertoo kappaleesta seuraavasti:

– Biisi ylistää elämän terapeuttisia iloja, jotka ovat saatavilla myös niille joilla ei ole varaa aikuisten terapiaan: tajuntaa rauhoittavia ainesosia ja satunnaisia kohtaamisia hämärissä. Kappaleessa ei ole tarkoituskaan nostattaa myynnillistä iskukykyä maanantain aamupalaverissa tai kertoa kuinka hienoja juttuja selvistely ja urheileminen ovat. Yksinkertaisuus ja elämänmakuisuus edellä mennään. Tunnistan epämuodikkuuden, kun vertaan biisiä nykypäivän tanssipumpputräkkeihin ja automainoksiin.

Mikäli tuore biisi ei aukea jollekin, niin se on ihan OK.

– Tää on puhtaasti terapiabiisi, ymmärrän jos ei se aukea kenellekään.

Alta voit kuunnella Silkinpehmeen viimeisimmän hitaan, jonka on tuottanut UnoBueno.