Pehmeä herkkyys ja tunnelmointi: Pehmoaino julkaisi debyyttialbuminsa ensimmäisen singlen

Samuli Vienola

Uusi kappale omaa kasvutarinan sisarukselta tuntuvan henkilön kanssa jaettuna.

Persoonallista ja koskettavaa popmusiikkia tekevä Pehmoaino on ollut kovassa nousukiidossa Klangin edellisen haastattelun jälkeen.

Viime vuonna vasta uraansa starttaileva artisti on tämän jälkeen noussut kotimaisten artistien kärkinimiin keikkaillen lukuisilla festareilla sekä julkaisten muun muassa debyytti EP:nsä Kaukana kotoa, jonka kappale Haluun takas mun perhoset rikkoi ennätysmäärän päivän kuuntelukerroissa.

Vauhdikkaan vuoden jälkeen artisti on nyt ehdolla tulevassa Emma Gaalassa peräti viidessä kategoriassa, joihin lukeutuvat Vuoden Albumi, Vuoden Tulokas, Vuoden Biisi, Vuoden Alternative ja Yleisöäänestys. Ehdokkuuksien lisäksi laulaja nähdään gaalassa esiintymässä tulokaspotpurissa.

Tänään artisti palaa omien julkaisujensa pariin jo keikoilla esitetyllä biisillä nimeltään sisko älä pelkää. Sanoituksesta vastaa artisti itse. Sävellyksessä on mukana Alpo Nummelin, joka on myös toiminut singlen tuottajana yhdessä Topifyn kanssa.

Kappale on ensimmäinen julkaisu artistin tulevalta debyyttialbumilta ja omaa hempeästi kerrotun kasvutarinan sisarukselta tuntuvan henkilön kanssa jaettuna.

Hitunen herkkyyttä sekoitettuna ennakkoluulottomuuteen ja yllätyksellisyyteen

Laulaja haluaa myös jatkossa yhdistää musiikissaan tuttuun tapaansa koskettavia melodioita sekä sanoituksia ennakkoluulottoman ja yllätyksellisen tuotantokuvan kanssa.

– Pehmoainon maailmassa hauskuus ja herkkyys, tanssittavuus ja tunnelmointi sekä kokeilunhalu ja helposti lähestyttävyys eivät sulje toisiaan pois. Punaista lankaa kuljettaa Pehmoainon ihon alle menevä laulutulkinta, kuvaillaan tiedotteessa.

Tulevan albuminsa lisäksi artistia voidaan nähdä aktiivisesti keikoilla, sillä Sony Musicille levyttävä artisti on mukana Provinssi Jr -klubikiertueella, jossa ovat mukana myös aktiivisesti uutta musiikkia julkaiseva Lauri Haav, monivivahteista ja useaa genreä biiseissään sekoittava Isaac Sene sekä viime vuonna debyyttialbuminsa julkaissut Knife Girl.