Lauri Haav julkaisi tuplasinglen – artisti väläyttelee myös tulevaa albumiaan

Max Steffansson

Sosiaalisessa mediassa huomiota kerännyt kappale Aino julkaistiin nyt kaikkiin suoratoistopalveluihin.

Lauri Haav julkaisi tapaninpäivänä yllätyksellisesti uuden singlen nimellä Aino. Musiikkivideon kera julkaistu biisi nähtiin kuitenkin vain YouTubessa, mutta nyt se julkaistaan myös muihin suoratoistopalveluihin tuplasinglenä. Toinen kappale kantaa nimeä Yks pullo ja se jatkaa erään Nyt ja heti EP:n kappaleen perinnettä.

– Tää biisi kulki joskus nimellä “Öisin 2.0” ja mun mielestä se kuvaa sitä aika hyvin. Mä kerron sanoituksissa mun yhdestä elämänvaiheesta, mitä mä kävin tos jokunen aika sit läpi. Väistämättä teemaltaan tää on aika alakuloinen ja ehkä vähä yksinäinen, kuvailee artisti tuoretta biisiään.

Yks pullo tuokin teemoiltaan mieleen 2019 julkaistun Nyt ja heti EP:n, jota voidaan pitää merkittävänä julkaisuna artistin uran kannalta. Etenkin EP:lta ennakkoon julkaistu single Onks sul todisteit? ja platinaan yltänyt Onneton ovat jääneet elämään omien genrejensä klassikoina. Tuotannosta vastaavat jälleen tutut jyväskyläläiset tekijät, Aaro630 ja Ruuben. Aino-kappaleeseen jälkensä ovat jättäneet myös MD$ ja Fractious Frank, Jdz ja Jmoz.

Aino puolestaan on kerännyt julkaisustaan saakka mittavaa huomiota niin YouTubessa, kuin Tik Tokissakin. Trendaavien musiikkivideoiden kärkeen kiilannut kappale on kerännyt alle kuukaudessa yli 250 tuhatta näyttökertaa ja artistin kuuntelijat ovat suorastaan vaatineet kappaletta julkaistavaksi Spotifyyn. Hienoisen tauon jälkeen julkaistu rap-kappale tuntuu kuin palkinnolta pitkän linjan kuuntelijoille. Artistin liikkeet vuodenvaihteen tienoilla jättävät sopivasti kysymyksiä ilmoille ja viimeisimmät julkaisut antavat luvan odottaa jotakin edellisestä albumista poikkeavaa.

– Uus albumi. Sanotaan vaikka näin, että siinä kokonaisuudessa on vähän niiku kaunotar ja hirviö -asetelma. Mitä se sitten ikinä meinaakaan, nii tää vuos sen näyttää, paljastaa Haav.

Alta pääset katsomaan Yks pullo -kappaleen musiikkivideon, joka on artistin itsensä ja Max Steffanssonin käsialaa.