Paleface etsii uudessa lyhytelokuvassa Malmin ääntä

Filkassa kuullaan uutta materiaalia artistilta.

Paleface on julkaissut uuden lyhytelokuvan nimeltä Malmin ääni. Siihen on koottu kesällä 2021 Koillis-Helsingissä dokumentoituja kaupunkilaisten tarinoita ja kokemuksia toreilla, kaduilla, puistoissa ja kodeissa.

Lyhäri syntyi osana Malmin seurakunnan yhteiskunnallista Malmin ääni – kenen ääni kuuluu kirkossa ja yhteiskunnassa -projektia. Sen ideana on nostaa esiin niitä ääniä, jotka eivät yleensä pääse kuuluviin kirkossa ja yhteiskunnassa.

Palefacea kysyttiin projektiin, sillä hänen uskottiin taiteilijana ja yhteiskunnallisena rap-artistina olevan osalle ihmisistä helpommin lähestyttävä kuin seurakunnan työntekijät. Palefacelle toimeksianto oli mieluisa.

– Useimmat näistä kaupunginosista on mulle ennestään tuttuja. Lisäksi tarinoiden löytäminen oli helppoa, sillä ihmiset avautuvat mulle usein muutenkin omasta elämäntilanteestaan, kun matkustan esimerkiksi joukkoliikenteessä tai keikkapaikoilla. Mulla on sellainen profiili, Paleface kertoo.

Alun perin Palefacelta pyydettiin projektiin ainoastaan biisiä, mutta artisti itse ehdotti videomuotoista juttua. Mukaan saatiin Pekka Keränen, joka toimii filkan ohjaajana, kuvaajana ja editoijana.

– Me haluttiin Pekan kanssa näyttää rehellisesti se mitä tuli vastaan. Jakiksessa päädyttiin keskelle tappelua ja yks Siltiksessä varttunut kaveri kutsui meidät kotiinsa kuvaamaan. Juteltiin lähiöistä sillä aikaa kun mies väsäsi keittiön pöydän ääressä pirivedot. Leikkauspöydällä haettiin balanssia sen suhteen mitä kaikkea on perusteltua näyttää dokumenttielokuvassa. Halusimme näyttää sen mikä on totta, kuitenkaan vahvistamatta itsetarkoituksellisesti haitallisia stereotypioita lähiöistä. It’s a fine line.

Luonnollisesti pätkässä on myös musiikkia, josta vastaa Palefacen yhteistyökumppaneihin lukeutuva Xmies. Muista Palefacen vanhoista yhteistyökumppaneista mukana on DJ Massimo, jonka turntablism-osaamiselle oli jälleen tilausta.

Dokumentissa on Palefacelta itseltään kaksi uutta kappaletta. Miehen mukaan todennäköisesti ainakin toinen niistä tulee päätymään hänen tulevalle pitkäsoitolleen.

Pituutta kokonaisuudelle tuli noin kolmetoista ja puoli minuuttia. Katso lyhytelokuva alta.