Tuomas Kauhanen julkaisi uuden pitkäsoittonsa – ”viimeisestä albumista” tulikin uusi alku

Henry Salmi

Kaikki biisi-ideat saivat alkunsa unettomina öinä artistin päässä pyörineistä ajatuksista.

Parinkymmenen vuoden uran rap-kentällä tehnyt Tuomas Kauhanen on julkaissut uuden albuminsa Kun tulee pimeää. Pitkän linjan tekijän neljännellä isommalla kokonaisuudella rap on antanut enemmän tilaa laululle ja ero soolouran alun materiaaliin on muutenkin iso.

Kauhanen avaa henkilökohtaisella levyllä uutta puolta itsestään laulamalla avoimesti tunteista ja masennuksesta. Pahasta masennuskaudesta toipumassa ollut ja pitkästä suhteesta vasta eronnut artisti aloitti levynteon sillä ajatuksella, että albumista tulisi hänen viimeinen.

Samalla Kauhanen päätti kääntää ennakko-odotukset ylösalaisin ja kokeilla kaikkia ideoita näyttäen jokaisen ison musiikillisen vaikutteensa. Mitä enemmän materiaalia alkoi olla kasassa niin sitä vahvemmin Kauhanen alkoi kuitenkin tuntea ettei kyse ollut tarinan lopetuksesta vaan uuden aloituksesta.

Lopputulos on 11 raidan kokonaisuus, joka ammentaa kovuuden ja uhon sijaan herkkyydestä. Klangi käy läpi Kauhasen tarinaa ja levyä yksityiskohtaisemmin myöhemmin, mutta ota sitä ennen albumi kuunteluun alta!