Päihteitä, tissejä ja herkkiä asioita – haastattelussa Yakobi

Yakobi näyttää keskisormea.
Yakobi vakuutti Monsp Tapen mastermindin alun perin baaritiskin takaa tiputtamallaan englanninkielisellä freestylellä.

Australialainen MC on jo lunastanut itselleen paikan suomalaisessa hiphop-skenessä.

Viimevuotinen Monsp Tape esitteli Levykauppa Äxän Äx Tape -kasettien aloittamalle sarjalle uskollisesti joukon kotimaisia räppäreitä, joihin lukeutuu niin isompia nimiä kuin hiukan tuntemattomampiakin tekijöitä. Saagan kolmannella osalla oli kuitenkin mukana myös yksi ulkomaanvahvistus, joka on pikkuhiljaa alkanut tekemään musiikillaan itselleen nimeä Suomessa.

Kyseinen artisti on australialaislähtöinen Yakobi. Tämä pelimies on tullut monelle tutuksi myös pääkaupungin yöelämästä, sillä hän on tuttu näky työpaikallaan Kuudennelta Linjalla.

Tällä hetkellä Yakobi työstää debyyttialbumiaan, jonka on määrä tulla ulos lähiaikoina. Lyyrisemmän räpin rintamaa edustava levyn ensimmäinen singlelohkaisu Numb Feels Nice julkaistiin huhtikuussa, ja nyt projektilta on julkaistu kakkossingle Pulling Your Cards.

Klangi päätti otti yhteyttä aussiräppäriin. Lue haastattelu alta!

Mennään oppikirjan mukaan ja aloitetaan perusteista. Kuka olet ja mitä teet?

– Olen intergalaktinen olento joka elää pyörivällä vulkaanisella kivellä, jota ohjaa tulipallo taivaalla. Minua seuraa toinen kivi joka valaisee öisin samalla kun se vaikuttaa aaltoihin ja ihmisten mielialoihin. Lisäksi räppään.

Olet alun perin Australiasta, mistäpäin sieltä?

– Synnyin Townsvillessä joka sijaitsee koillisrannikolla. Koulut kävin Brisbanessa mikä on kai keskellä itärannikkoa ja asuin Sydneyssä ennen muuttoani Funlandiin.

Miksi ja milloin päädyit Suomeen?

– Nätti tyttö jota tapailin kolme vuotta sitten onnistui huijaamaan minut tänne.

Oletko viihtynyt täällä? Kaipaatko jotain kotimaastasi?

– Rakastan Suomea! Muuten en olisi enää täällä, olisin niillä kauniilla rannoilla joita kaipaan kotimaastani.

Siirrytään haastattelun musiikkiosioon. Mikä oli ensimmäinen kosketukseksi rap-musiikkiin?

Afromanin Because I Got High ollessani ehkä 6- tai 7-vuotias. Esitin sen koko perheeni edessä serkkuni kanssa isäni valtavassa paidassa. Muistan tätini ja setäni ilmeet kun pääsimme kohtaan ”I was gonna eat yo’ pussy too but then I got high”. Hyviä muistoja.

Mitä mieltä olet australialaisesta rap-skenestä?

– Suoraan sanottuna en kuuntele niin paljon australialaista hiphopia. Minulla on muutama artisti joita olen seurannut nuoresta asti mutta muuten en tunne sitä skeneä niin hyvin että voisin antaa fiksun ja perustellun mielipiteen, puhuisin vaan paskaa. Mikäli pitäisi valita yksi niin valintani olisi Thundamentals, joten tsekatkaa se!

Onko mitään artisteja jotka inspiroivat ja motivoivat itseäsi artistina?

– Luulisin että kuka tahansa joka tekee mitä tahansa taidetta on itselleni hyvä inspiraation lähde, en koskaan tiedä mistä etukäteen mistä inspiroidun. Jos pitää kuitenkin tiputella nimiä, niin musiikin puolelta niitä ovat tällä hetkellä Outkast, Ab-Soul, Mac Miller, Logic, J. Cole, Freddie Gibbs ja Jeff Buckley. Luonnollisesti ne vaihtuvat koko ajan.

Räppidiggarit ovat saattaneet kuulla sinua Monsp Tapella, miten päädyit mukaan sille?

– Ahh! Kaverini Olematon otti minuun yhteyttä, digaili jutuistani ja pyysi minua mukaan. Paljon rakkautta ja shout outit, kiitos siitä!

Tiputit juuri uuden singlen Pulling Your Cards, onko se osa jotakin isompaa projektia? Mikäli on, niin milloin sitä on lupa odottaa julkaistavaksi ja mitä se tulee sisältämään?

– Kyllä, se on osa kymmenen kappaleen projektia nimeltä Lost Ones. Aion julkaista ensin kaksi tai kolme singleä ennen kuin laitan koko projektin ulos. Tarkka ajankohta on salaisuus. Minulla on yletön määrä musiikkia jossa liikutaan mielialasta toiseen. Tähän projektiin on laitettu paljon kaikkea. Kannattaa siis olla valmiina kuulemaan päihteistä ja tisseistä sekä sellaisista asioista jotka tuovat kyyneleet silmiin. Odotan innokkaita kuuntelijoita.

Kiitos haastattelusta! Kuvaile vielä lopuksi Yakobia kolmella sanalla?

– Utelias. Suoraselkäinen. Optimistinen.