Onko tässä Suomen WAP? Adikian ja Mon-Salan muodostama Matriarkaatti tarjoilee Märkää-biisillään kuuntelijoille punat poskille

Vera Horn

Tuore kappale on inspiroitunut suomiräpin rääväsuusta eli Petri Nygårdista.

Rap-duo Matriarkaatin ensimmäinen single Märkää on punat poskille nostattavien riimien sisältävä biisi kaksikon tulevalta kakkosalbumilta. Adikian ja Mon-Salan yhteiskappale on inspiroitunut Petri Nygårdista ja duo antaakin uudella singlellä kuuntelijoille sitä märkää. Märkää on yhtyeen mukaan Suomen WAP eli seksikäs, vaarallinen ja hauska.

Suomiräpin tasa-arvokeskustelua ylläpitävä parivaljakko oli viimeksi mukana Kaiken takana on bämä -possebiisillä, joka laajentui Helsingin Tavastian Bämä-keikan myötä kesän festarilavoja kiertäväksi megashow’ksi. Viime vuonna ilmestyneellä debyyttialbumillaan duo nosti keskiöön suomirap-skenen ja laajemmin koko yhteiskunnan epätasa-arvokysymyksiä ja henkilökohtaisia ärsytyksen aiheita.

Märkää-termillä on monta merkitystä ja sitä onkin käytetty jo monesti suomiräpin yhteydessä, kuten muun muassa Petri Nygårdin puolesta.

– Petri Nygård on jo yhdistäny märkää ajatuksessa alkoholin ja seksin nii me haluttiin kiepauttaa se tarina toisinpäin, jolloin käsky ”anna sitä märkää” kääntyykin ”mä annan sitä märkää.”, Mon-Sala kertoo.

– Märkää näyttää että seksistä voi kirjottaa alistamatta ketään. Kirjotettiin hauska biisi, joka on kuitenkin kuuma ja jonka tahtiin voi graindaa tanssilattialla. Petri Nygårdin alkoholia ja känniä ihannoiva bileräp ei ole enää tätä päivää ja biisi onkin saanut vaikutteita sober curious -liikkeestä, jatkaa Adikia.

Yhdysvalloissa naiset ovat räpänneet jo pitkään seksistä ja seksuaalisuudesta, mutta nyt vihdoinkin myös Suomessakin tehdään sitä, joka antaa virkistävän tuulahduksen suomiräpin kentälle.

– Jenkeissä naiset on räpännyt välillä tosi graafisesti seksistä ja seksuaalisuudesta ja se on ollut voimaannuttavaa. Hottismimmit on ollut niin usein vaan räppibiisien aiheina tai taustatanssijoina. Onkin mielenkiintoista ja fresh kuulla kun ne ennen objekteina olleet hottismimmit alkaa itse räppää ja twerkkaa, kertoo Mon-Sala

– Toivotaan, että Märkää-biisistä tulee vuoden 2023 seksihelle-kesän anthem ja se innostaa jengiä nauttimaan omasta seksuaalisuudestaan yksin tai muiden kanssa. Tulevalla levyllä on tarkoitus tutkia tätä samaa aihetta, seksiä ja nautintoa, vielä enemmän ja jos mahdollista vielä roisimmin, Adikia jatkaa.

Biitin kappaleelle on tehnyt tuottajalupaus Elo, joka tuotti myös koko Matriarkaatin esikoisalbumin. Sovituksesta vastaa niin ikään albumilla mukana ollut konkari-tuottaja Rosewood sekä miksausesta ja masteroinnista Pehmee Goo.

Märkää-singlestä julkaistaan piakkoin myös musiikkivideo, jonka on ohjannut Lotte Laitinen. Sitä odotellessa voit kuunnella kappaleen alta.