Ocyrisin ja Loki Wildinin edustama Northcyde laajenee brittiartistilla – Synsy tuo kollektiiviin elementtejä hip hopin alagenreistä

Kuvassa on Northcyde-kollektiivin kolme jäsentä: Ocyris, Synsy ja Loki Wildin.
Northcyde-kollektiiviin kuuluu nyt kolme jäsentä, jotka ovat vasemmalta oikealle: Ocyris, Synsy ja Loki Wildin.

Northcyde-kollektiivin tavoitteena on tehdä kansainvälistä musiikkia ja kaventaa eri maiden välistä kuilua. 

Artistit Ocyris ja Loki Wildin vierailivat Klangin haastateltavana elokuussa ennen esiintymistään Helsingin Apollossa samana iltana yhdysvaltalaisen Brennan Savagen kanssa. Artikkelista voit lukea lisää duon yhteisestä taipaleesta musiikin saralta.

Kaksikko tunnetaan kotimaan kentällä ainutlaatuisesta musiikistaan – etenkin siksi, että pääasiallinen kieli on englanti ja tavoitteena on tehdä musiikkia kansainväliselle yleisölle. Nyt, muutama kuukausi jälkeenpäin, ovat he askeleen lähempänä tavoitteitaan, sillä heidän perustamansa musiikkikollektiivi Northcyde saa lisäkseen kolmannen jäsenen, kun brittiläinen Synsy liittyy osaksi porukkaa. Klangi haastatteli kolmikkoa julkistuksen tiimoilta – haastattelu tehtiin englanniksi ja vastaukset on käännetty suomeksi.

Artistina Synsy tuo kollektiiviin brittiläistä underground-soundia, jossa kuuluu elementtejä hip hopin synkemmistä alagenreistä, punkista ja drum & bassista. Hän kertoo, että kutsuu itseään mieluummin artistiksi, kuin räppäriksi. Lontoosta ponnistava artisti on esiintynyt aiemmin samalla kappaleella Ocyrisin kanssa Menace to society REMIX:lla ja yhteyksiä löytyy muihinkin maihin brittien ulkopuolelle. Kaksikko kertoo tutustuneensa Instagramin välityksellä ja kyseisen biisin myötä yhteydenpito alkoi lisääntyä.

– Se on hauska tarina miten tutustuttiin Ocyn kanssa. Spotifyn Discover weeklyyn tuli ehdotukseks Ocyn musaa ja näytin sen mun veljelle. Se oli kans kuullut Ocyn musaa aiemmin ja sano et mun pitäs laittaa sille viestiä. Laitoin viestiä, mut sit koko homma unohtui pariksi vuodeksi, Synsy kertoo.

Ocyris kertoo tehneensä kappaleen alkuperäisen version pari vuotta myöhemmin ja miettineensä remix-versiota ja sen mahdollisia vierailevia artisteja.

– Aloin miettimään ketä haluisin feateiks siihen ja ajattelin kysyy Synsya, koska oon kuunnellut sen musaa ja tykännyt siitä. Menin laittaa sille viestiä ja olin jo unohtanu noi aiemmat viestit, joissa oltiin puhuttu musan tekemisestä yhessä. Sit päädyttiin tekemään toi remix.

Synsy Helsingin tuomiokirkon edessä.

Synsy kuvattuna viimeisimmällä Helsingin vierailullaan.

Myöhemmin artistit on voinut nähdä jopa yhteisellä keikalla, kun Synsy esiintyi Ocyrisin ja Lokin järjestämässä Northcyde boat party -tapahtumassa Helsingissä viime vuoden lopulla. Samaisena päivänä tapasivat ensimmäistä kertaa myös Loki ja Synsy.

Useiden Suomen vierailujen myötä kertoo Synsy harkitsevansa myös muuttamista Helsinkiin, joka ajatuksena johti myös liittymiseen osaksi Northcydea.

– Synsy puhu yhteisestä studiosta ja asumisesta porukalla ja sano et sit meidän pitäs ainakin olla samaa kollektiivia. Tajuttiin että voihan olla samaa porukkaa, vaikkei asuttaiskaan samassa paikassa, Ocyris kertoo.

Laajennus tukee myös unelmia kollektiivina, jonka tavoitteena on tehdä musiikkia kansainvälisellä tasolla ja kaventaa maiden välisten musiikkikenttien välisiä eroja ja välimatkaa. Synsyn liittyminen osaksi Northcydea on siis myös suomen ja brittien underground rap -skenejen välinen kädenpuristus sekä mahdollisuus laajentaa kuuntelijakuntaa suuntaan sekä toiseen. Ocyris mainitsee, että Synsyn liittyminen tuntuu myös uskottavuutta nostavalta saavutukselta, ikään kuin todistukselta siitä, että suomalainen englanninkielinen rap voi olla relevanttia niin Suomessa, kuin ulkomaillakin. Synsy lisää, että on kunnia liittyä osaksi kollektiivia, jonka tekijöitä hän on jo pitkään seurannut ja ihmetellyt, miksei suosio ole suurempaa.

Koko kolmikko samaistuu siihen, että työskentely kokonaan vieraalla kielellä on jotakin, mikä tuntuu kehittävän ja avaavan uusia näkökulmia musiikin tekemiseen. Myös tuottajana tunnettu ja koko Ocyrisin katalogin tuottanut Loki kertoo, että tuottajankin työskentely on saanut yhteistyön myötä uusia kulmia.

– Oon tehnyt musaa myös kahdestaan Synsyn kanssa ja se on ollut hauskaa. Jos joku juttu tuntuu tyhmältä tai mahottomalta, niin Synsy saa sen aina jotenkin toimimaan, Loki tiivistää.

Synsy kertoo, että on mielenkiintoista nähdä, miten ei-natiivina englantia puhuvat tekevät musiikkia ja miten heidän mielensä toimii. Ocyris lisää, että työskentely Synsyn kanssa on helpottanut biisien kirjoittamista englanniksi.

Ocyris kertoo, että kollektiivin laajentaminen on pitkään ollut mielessä ja tavoitteena, mutta olleensa kuitenkin kriittinen siitä, kuka pääsee osaksi porukkaa. Synsyn liittyminen osaksi kollektiivia tuntui oikealta ja Ocyris paljastaakin, että Synsy lukeutuu hänen kuunnelluimpiin artisteihinsa korostaen etenkin tämän monipuolisuutta artistina.

Tulevaisuuden tavoitteena on myös laajentaa tekemistä entisestään muun muassa videosisällön muodossa – kolmikko kertoo näkevänsä tulevaisuuden Northcyden multimedia-alustana. Tänään kello 20:00 julkaistaan myös Synsyn musiikkivideo Northcyden YouTube-kanavalle – voit katsoa sen alta.