Nyt Yle Areenassa: Mitä suomirap oli ennen omaa dokkarisarjaansa vuosien 1983-2010 välillä?

Vajaan tunnin mittaisen jakson ohjasi ja käsikirjoitti Nuutti Takkinen, joka oli aiemmin tehnyt dokumentin Ceebrolisticsista. Kuvassa Takkinen ja Elastinen.
Pimpu

Kotipojat taas talossa.

Yksi tämän kevään eniten kiinnostusta herättäneistä ohjelmista Ylellä oli kahdeksanosainen Mist sä tuut? -sarja, joka esitteli eri kaupunkien hiphop-kulttuuria. Toukokuussa katsojilla on mahdollisuus kerrata aihepiiriä myös vuoden 2010 Rock-Suomi -dokumenttisarjan Kotipojat-jaksolla, joka palaa ruutuihin yli kymmenen vuoden tauon jälkeen.

Vaikka reilussa kymmenessä vuodessa onkin tapahtunut paljon, niin ohjelma kannattaa silti tarkistaa. Kotipojat avaa ansiokkaasti suomalaisen hiphop-kulttuurin syntymistä ja kehittymistä 1980-luvulta 2010-luvun alkumetreille, tosin lähinnä musiikin kautta.

Damn The Bandin J.A.K. Lepakossa vuonna 1989.

Juhana Laurila

Kameran edessä nähdään useita samoja kasvoja kuin Ylen tuoreemmassa suomirap-dokkariprojektissa, mutta mukana on monia sellaisiakin nimiä joita ei siihen haastateltu. Yksi heistä on Petos, jonka puhetta DJ Massimo samplasi dokkarista alkuvuodesta julkaisemaansa 8 x 8 -posseraitaan.

Yle esittää Kotipojat TV2:lla torstaina 27. toukokuuta kello 18 ja TV Finlandilla kello 23.15. Uusintaakin on tiedossa TV2:lla lauantaina 29. toukokuuta kello 14.45, mutta kiinnostuneiden ei tarvitse odottaa kuun loppuun asti: dokkari on jo Yle Areenassa.