Nyt Netflixissä: LA Originals -dokumentissa nostetaan esiin rap-maailman Chicano-juuriset taustavaikuttajat

Netflix

Uuden dokumentin keskiössä nähdään tatuointiartisti Mister Cartoon ja valokuvaaja Estevan Oriol.

Jos ihossasi ei ole Mister Cartoonin tekemiä tatuointeja, niin sinulla ei ole tatuointeja. Mikäli Estevan Oriol ei ole kuvannut sinua, niin sinulla on heikko valokuvaaja.

Tätä mieltä on ainakin Snoop Dogg, joka on lukuisten muiden hiphop-ikonien tapaan kuunnellut Mister Cartoonin tatuointikoneen surinaa ja ollut Oriolin kuvattavana. Nyt oman imperiuminsa yhdessä luoneesta kaksikosta on julkaistu Netflixissä dokumentti LA Originals – Chicano-kulttuurin lähettiläät, joka on suoratoistopalvelun omaa tuotantoa.

Dokkarissa tutkitaan graffitimaalarina aloittaneen Mister Cartoonin ja musiikkimaailman kärkinimiä kuvanneen Oriolin yhteistyötä. Lisäksi keskeisessä osassa on amerikanmeksikolaisten Chicano-kulttuuri, josta kaksikon laajasti katu- ja hiphop-kulttuuriin vaikuttanut rosoinen taide kumpuaa.

Molempien asiakkaina on ollut Dr. Dren, Method Manin, Eminemin ja 50 Centin kaltaisten rap-ikonien lisäksi esimerkiksi tammikuussa kuollut koripallolegenda Kobe Bryant. Cartoonin portfolioon kuuluvat myös logot esimerkiksi Cypress Hillille, Xzibitille sekä Shady Recordsille, joten hiphop-vaikuttajista kameran edessä ei ole pulaa.

Mikäli siis Los Angelesin katukulttuuri, hiphop, lowriderit ja tatuoinnit kiinnostavat, niin tätä puolentoista tunnin mittaista historiantuntia ei kannata missata. Oriolin ohjaaman dokkarin trailerin näet alta.