Nyt Netflixissä: Kolmiosaisessa dokkarissa sukelletaan syvälle Kanye Westin elämään

Netflix

”21 vuotta valmisteltu jeen-yuhs ei ole Kanye Westin dokumentti.”

Yli parinkymmenen vuoden aikana kuvattu Clarence ”Coodie” Simmonsin ja Chike Ozahin kolmiosainen dokkari jeen-yuhs on intiimi ja paljastava kertomus Kanye Westin kokemuksista. Dokumentin tekijät, Coodie ja Chike, ovat aikaisemmin ohjanneet muun muassa Kanyen Jesus Walks ja Through the Wire -musiikkivideot.

Trilogiassa esitellään sekä artistin kehittyviä päiviä lyödessään urallaan läpi että hänen elämäänsä nykyään globaalina brändinä ja taiteilijana. Episodien nimien perusteella voisi kuvitella, että kuvattu materiaali etenee aikajärjestyksessä nuoruudesta tähän päivään. Jaksojen nimet ovat Vision (16. helmikuuta), Purpose (23. helmikuuta) ja Awakening (2. maaliskuuta).

Dokumenttisarjassa on luvassa useita tunteja ennennäkemätöntä materiaalia ja pääsy kulissien taakse koko hänen uransa ajalta. Jaksot vievät katsojan chicagolaisen rap-tuottajana tunnetun Westin kuuluisuuden partaalle ja seuraavat artistia, kun hän löytää äänensä räppärinä sekä maailmanlaajuisena supertähtenä.

Ennennäkemättömässä videomateriaalissa pitäisi tietojen mukaan olla mukana myös ainakin Jay-ZBeyoncéCommon, Mos Def, Kid Cudi sekä Kanyen äiti Donda West. Taiteilijan entisen puolison, Kim Kardashianin, nykyistä seurustelukumppania Pete Davidsonia ei pitäisi ruudulla näkyä.

Kanye-trilogian ensimmäisen osa on nyt ulkona. Kestoa ekalla jaksolla on noin puolitoista tuntia.

Seuraavat osat ilmestyvät viikon välein Netflixiin.