Klangin haastattelussa uuden Pakita-remixin Elastisen kanssa julkaissut Mega-Ertsi

Yksi kuluneen kesän isoimmista pommeista kotimaisen urbaanin musiikin kentällä on ollut Pakita, jossa suomenkieli on saatu taipumaan dancehall-rytmeihin poikkeuksellisen onnistuneesti. Kappaleen takana on helsinkiläinen Eero Korhola eli Mega-Ertsi, jonka hiphop-taustasta antaa viitteitä raidalle otettu Adi L Haslan rap-featti.

Sama linja jatkuu myös MGI:n tuottaman kappaleen uudella remixillä, johon on saatu mukaan suomalaisen hiphopin iso nimi Elastinen. Ticobuin tietää jopa isoäitisi, mutta kuka on ainakin toistaiseksi monille tuntematon Mega-Ertsi? Lue haastattelu alta niin tiedät paremmin!

Otetaan alkuun peruskuulumiset. Miten kesäsi meni ja millaisissa merkeissä syksy on omalta osaltasi alkamassa?

Hyvää tässä. Kesä on kulunut chillisti Pakita-kappaleen julkaisua seuraten ja siihen liittyvän promon ja keikkailun merkeissä. Vedettiin biisiä livenä muun muassa Tavastialla, Blockfesteillä sekä Weekendeillä. Instagramissa levinnyt #pakitachallenge -haaste on ollut myös siistiä seurailtavaa. Kesällä on vaikeampi keskittyä studiohommiin mutta nyt kun illat pimenee, niin ehtii taas fokusoitua musantekoon. Nyt alkaa grinding season.

Miten oma artistiurasi lähti liikkeelle?

Aloin rustaamaan riimejä 10-vuotiaana. Teini-iässä opettelin studiotekniikkaa ja aloin tekemään tietokoneella biittejä. Silloin mun tukena ja mentoreina toimi nykyinen Chillhop-tuottaja Kupla, ja myöhemmin suomiräppäri Mode.

Eniten mua kiinnosti reggaemusiikki. Ekassa reggaebändissä mä soitin bassoa ja rumpuja, ja myöhemmin rupesin myös laulamaan. Mä kävin reggaebileissä esiintymässä ja sitä kautta mä sain niistä piireistä kontakteja ja itsevarmuutta hommaan. Soitin pikku kotistudiossa Kalliossa omia reggaerytmejä ja lauloin niiden päälle. Näitä demoja mä lähetin muun muassa Bommitommille ja siitä meidän yhteistyö alkoi.

Reggaepiirit ovat Suomessa melko tiiviit, ja oon saanut alusta asti paljon tukea alan tyypeiltä. Iso käsi Papa Chilly, Puppa J, Renegade, Punky Reggae Band, Selecta Andor, DJ Ceejay, Riina Asamoa, Fada Francis, VG+, Bommitommi, Raappana, Kari Hynninen, Sound Explosion Band, Jukka Poika, Dread Lion, DJ Hermani, Goodblood, DJ NiceMicho Dread, Ivah Sound, Poutasoundin porukka ja moni muu! Hatunnosto myös meidän Jaxuhali-reggaebändille.

Ennen M-Eazya mulla oli soppari Suomen Musiikki Oy:n kanssa. Tehtiin biisejä nimellä Ertsi. Bommitommi tuotti mun biisit ja me tehdään musaa edelleenkin julkaisumielessä.

Mistä artistinimesi tulee?

Ertsi-nimen mä sain joskus yläasteella. Mega-etuliite tuli siihen mukaan myöhemmin ja siitä tuli mun räppinimi. Yksi varhaisimmista Mega-Ertsi -räpeistä löytyy Kohta 18 -elokuvasta.

Ketkä ovat olleet isoimpia vaikuttajia omaan tuotantoosi?

Oon kuunnellut nuoresta asti paljon räppiä, reggaeta ja muuta musaa. Yhden suomirap-innoittajan kanssa multa tipahti tänään ulos remix! Mä muistan kun mä päätin että mä aloitan laulamaan, mä olin silloin jossain päin Lähi-itää siivoamassa majatalon vessoja ja hoitamassa puutarhaa. Kuuntelin Alton Ellisin ja Sugar Minottin biisejä koko ajan repeatillä ja laitoin bändin jäsenelle viestiä, että nyt musta tulee reggae-laulaja.

Teet tosiaan nyt hommia Lahden oman hittitehtaan M-Eazy Musicin kanssa. Miten teidän yhteistyönne sai alkunsa?

Mä laitoin yhdessä vaiheessa paljon demoja mun biiseistä Instagramiin. Yksi päivä sain viestiä sieltä suunnalta että ne olisivat kiinnostuneita tapaamaan musamerkeissä. Tavattiin pari kertaa ja sainattiin paprut M-Eazyn ja Universalin kanssa. Tämä tapahtumaketju alkoi jo joitain vuosia sitten, ja nyt ollaan tässä pisteessä. Raappana oli kuulemma alun perin maininnut musta M-Eazylle. Nice, bro!

Pakita on ollut ihan mieletön leka tanssilattioilla ja etenkin twerk-piireissä se otettiin heti omaksi. Osasitko millään tasolla odottaa tällaista vastaanottoa?

Mulla oli fiilis että nyt uuden lafkan kanssa saattaa lähteä hommat etenemään, mutta suoraan sanottuna ihan tällaista en osannut odottaa. Biisi on striimannut Spotifyssa hyvin ja mun Instagram-tili räjähti tanssivideoista kun laitettiin #pakitachallenge pystyyn. Kiitos tanssikoulu Viba ja Veera Belle!

Selkeästi tämän tyylin musalle on Suomessakin kysyntää. Se että biisi soi klubeilla ympäri Suomea ja jengi laulaa biisin sanoja mukana keikoilla on uutta ja siistiä! Kiitos kaikille jotka on auttanut promossa, soittanut klubeilla ja haipannut biisiä!

Miten Elastinen päätyi mukaan kappaleen remixille?

Sain Pakita-biisistä palautetta DJ Ewokilta ja Elastinen lähetteli terkkuja samaan syssyyn. Me oltiin MGI:n kanssa pyöritelty jo mielessä Pakita remix -ideaa, joten ehdotin Elastiselle sitä ja sitten hommat natsasivat. Ilo tutustua äijiin!

Keiden muiden kotimaisten artistien kanssa haluaisit tehdä yhteistyötä?

Tuolla on paljon lahjakkaita artisteja sekä tuottajia joiden kanssa en ole vielä tehnyt musaa. Raappanan kanssa me tehtiin yksi biisi hiljattain. Se oli siistiä! Suomalaisista laulajista olisi siistiä tehdä biisi esimerkiksi Isac Elliotin, Teemu Brunilan, Robinin tai Evelinan kanssa. Räppäreistä Gettomasa tai JVG. J. Karjalainen on legenda!

Mitä tulevilta julkaisuiltasi on lupa odottaa?

Lisää tuoreita tyylejä ja biisinaiheita laidasta laitaan. Uusia tuulahduksia Suomen musiikkiskeneen.

Pakita remixiä juhlistetaan tänään perjantaina Helsingin Merikerhon Reggae Stomp -bileissä. Millainen ilta on tiedossa?

Mä vedän siellä livesetin ja mestoilla on myös Vihree Pantteri Turusta. Illan isännöinnistä ja musiikeista vastaa Selecta Andor sekä DJ Ceejay. #pakitachallenge -osallistujat pääsevät puoleen hintaan sisään! Kovat Pakita RMX -partyt tiedossa.

Kiitos haastattelusta, annetaan äijälle vielä vapaa sana näin lopuksi!

Hyvää syksyä kaikille Klangin lukijoille. Lisää MEGA-biisejä luvassa! Stay tuned. Jaxuhaleja!

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.