Nopsajalka julkaisi singletrilogiansa toisen osan – mukana introverttipoppia laulava EME

Jan-Erik Olin

Konkarimuusikko yhdisti voimansa tulokasartistin kanssa.

Yli 20 vuoden kestäneen uransa aikana muun muassa Lupaan olla -kappaleesta tuttu Nopsajalka on tehnyt musiikkia soolouransa lisäksi yhtyeissä Elokuu, Soul Captain Band ja Kapteeni Ä-ni.

Laulajan uusi single Fomo yhdessä tulokasartisti EME:n kanssa on artistin toinen osa singletrilogiasta, jonka ensimmäinen kappale Suunnitelma A julkaistiin tämän vuoden helmikuussa ja menevässä biisissä oli mukana Ege Zulu. Kolmas osa julkaistaan kesäkuussa ja kappale tulee kulkemaan nimellä Oreo.

Vuonna 2020 tullut albumi Sade sisälsi pohdiskelevaa linjaa, jonka vuoksi tämän vuoden julkaisut luovat artistin mukaan vastapainoa vanhalle.

– Edellinen albumi oli aivopähkinä, ja näillä biiseillä on tarkoitus tarjota kuulijalle kehollinen kokemus. Singletrilogian biisit hakevat vaihvasti vaikutteita elektronisesta tanssimusasta, esim. housesta. Se on sitä musaa mikä mun soittolistalla on soinut jo vuosia, kerrotaan tiedotteessa.

Fomo-nimeä kantava single lähti liikkeelle paitsijäämisen tunteesta.

– Ulkopuolisuuden tunne voi syntyy helposti. Fomo iskee kyllä joskus kaikille ja se on OK. Viime syksynä rajoitukset hellitti ja tuli fiilis että nyt pitää ottaa kaikki irti kun on taas tapahtumia. Moni oli ehkä kokenut salaa helpotustakin siitä, että maailma on ollut kiinni, koska sosiaalinen osallistuminen voi olla myös raskasta ja voimia vievää, artisti toteaa.

Laulaja on tehnyt vuosien varrella paljon musiikkia eri artistien kanssa ja kaipasi nyt uusiin kappaleisiin nuoremman polven tekijöitä, joista itse pitää.

– Oon pistänyt merkille EME:n julkaisut ja pidän häntä yhtenä kiinnostavimmista uuden polven pop -artisteista. Tuntui että hänen ääni voisi sopia hyvin tähän biisiin ja oli hienoa saada hänet mukaan.

Kuuntele uusi kappale tästä: