Karri Koiran debyyttialbumista kulunut 10 vuotta – juhlavuoden kunniaksi järjestetään keikkakiertue

Artistin ensiteos kantaa tänä päivänä klassikkostatusta.

Uransa lopettaneen Ruudolfin aisaparina tunnettu Karri Koira julkisti K.O.I.R.A.-debyyttialbuminsa juhlavuoden kunniaksi keikkakiertueen, joka alkaa ensi syksynä. Klassikkostatusta kannattelevan platan julkistuksesta tulee tänä vuonna kuluneeksi tasan 10 vuotta.

Vuosikymmenen saatossa suomirnb-klassikkomaineen saavuttanut debyytti julkaistiin vuonna 2012 Monsp Recordsin toimesta. 12 kappaletta sisältävän ensiteoksen tuotannosta vastasivat artistin itsensä lisäksi Ruudolf, PalmrothSakke Aalto ja Aksim.

Laulajan mielestä yhden albumin julkaiseminen kymmenessä vuodessa on hyvä tahti. Kysymykseksi kuitenkin jää, että onko artistilta odotettavissa uusi projekti.

– Mä oon ratsastanut 10 vuotta tällä albumilla. Monet on ihmetelly, että miten se on ollut mahdollista. En tiedä mutta epäilen, että keikoilla ja faneilla on ollut osansa tässä yhtälössä ja tietenkin musan pitää olla hemmetin kovaa. Mun mielestä yks albumi kymmenessä vuodessa on ihan hyvä tahti. Ja vaikka tätä levyä on paljon treenattu vuosien varrella, niin voi silti olla että tarviin prompteria, että muistan kaikki biisit kun noi keikat on käsillä, kertoo Karri Koira tiedotteessa.

Karri Koira aloitti uransa kulttimainetta nauttivassa Vähäiset Äänet -yhtyeessä, jossa olivat mukana myös Ruudolf ja nykyisin SMC-yhtyeessä vaikuttava Tono Slono. Artistin todellinen suursuosio käynnistyi kuitenkin jo vuonna 2011 julkaistun Mammat riivaa -jättihitin myötä. Ennen soolouraa laulajan ääni tuli tutuksi muun muassa Ruudolfin projekteilla nimillä Ice Dog ja Karri-koira. Artistia ollaan lisäksi kuultu muun muassa JVG:n ja Gasellien kappaleilla.

Alta näet vielä juhlakiertueen tarkat päivämäärät ja keikkapaikat. Keikkojen liput ovat nyt myynnissä tapahtumakohtaisesti Tiketissä tai Lippupisteessä.

2.9. Tampere, Olympia
8.9. Helsinki, Allas Sea Pool
10.9. Jyväskylä, Lutakko
16.9. Oulu, 45 Special
17.9. Turku, Logomo

Klassikkoalbumin kappaleita voit fiilistellä alta.