No chit chat, se on rahat tänne – Sliki ei anna turhia puheenvuoroja

Daniel Lewizki

Turistin kanssa yhteen lyöttäytynyt Sliki ei lipsu.

Soolouransa toukokuussa aloittanut Sliki on palannut uuden bängerin kanssa. Siinä missä edellisellä Hodari-singlellä oli mukana Skorpioni-kaksikko MELO ja SKII6, on myös tuoreella PV-singlellä fiittinä samalle lafkalle levyttävä Turisti.

PV sai alkunsa samaan tapaan kuin Hodarikin eli YouTubesta löytyneen biitin päälle kirjoittamisella. Biitti kuitenkin vaihtui kun Sliki soitti demoa remynotagainille ja tämä ehdotti itse tekemäänsä pohjaa tilalle.

– Tää eteni tosi smoothisti heinäkuusta asti, tein tätä biisiä Remyn kanssa muiden ohella aina välillä pikku hiljaa ja sitten se valmistui syys-lokakuun aikana. Kun kuuntelin sitä, niin kuulin vaan Turistin niin selkeästi siinä että poistin mun tokan versen ja pyysin Turistin tilalle, Sliki kertoo.

Biisin viestinä on Slikin mukaan se, että useimmiten ne ketkä ovat kaikkein eniten P.A. ovat samalla ne kaikkein äänekkäimmät. Samat tyypit ovat hänen mukaansa aina jakamassa ohjeita ja varoittelemassa kuinka suunnitelmat voivat epäonnistua.

– Jos olet jossain huoneessa sun pitää tiedostaa se jos siellä on joku sua fiksumpi tai asiantuntevampi äijä. Silloin pitää tajuta vaan olla hiljaa, kuunnella ja oppii, Sliki kiteyttää.

Turisti ja Sliki ovat aiemminkin työskennelleet yhdessä, sillä ”Turrea” kuultiin vierailijana Slikin ja Hamueloksen muutaman vuoden takaisella Myrkky-kappaleella. Mutta onko yhteistä materiaalia tulossa mahdollisesti enemmänkin?

– Tänä vuonna ollaan välillä hengailtu studiolla vähän isommalla porukalla ja Turisti on ollut siellä kanssa aina välillä. Se on vaan ollut enemmän sellaista hauskapitoa, ei olla suunniteltu midii ja ne ovat vaan jääneet muistoiksi koneelle, eli ne ei ole kyllä tulossa mihinkään, Sliki nauraa.

Nyt ilmestyneen kappaleen musiikkivideo syntyi enemmän tai vähemmän lennosta. Slikin mukaan suunnitelmissa oli alun perin toisenlainen idea, mikä käytetään todennäköisesti seuraavalla kerralla.

– Kuvattiin video meidän studiolla ja Pikkiksessä. Kuvauksissa kävi ilmi yhtäkkiä että Turistilla alkaa leffa kello 21.00 Redissä ja me oltiin Pikkiksessä kello 20.20. Siinä tuli hemo kiire pistää tää läjään, Sliki kertaa.

Turistin osuudet kuvattiin noin vartissa jonka jälkeen kuvausryhmä lähti heittämään artistia hirveällä kiireellä Candymanin näytökseen Rediin. Autoon hyppäsi mukaan VHS-kameran kanssa NICKLAS-duon kaveri, joka kuvasi materiaalia vielä Redin sokkeloisilla käytävillä alla olevaan videoon.