NickyDieselin uudella EP:llä kuullaan korppeja ja phonk-biittejä

NickyDiesel on aiemmin julkaissut biittejään edustamansa Chillselect-kollektiivin kautta, mutta uuden projektinsa tuottaja halusi julkaista itsenäisesti.
Samu Venäläinen

Instrumentaaliprojekti sisältää kuusi raitaa.

NickyDiesel on julkaissut uuden sooloprojektin nimeltä Deathcrows. Kuuden kappaleen instrumentaaliprojektin biitit edustavat hiphopin ja trapin alalajia nimeltä phonk.

Genren ominaispiirteitä ovat usein taustalla kuultavat 1990-luvun Memphis-vokaalit sekä kovaa iskevät 808:t. Samplet ovat yleensä jazz-, funk- ja soul-painotteisia.

– On jonkun verran tullu tehtyä vastaavanlaista kamaa, mutta tosiaan tää prokkis on ensimmäinen minkä pistän pihalle. Phonk-tyylisiä biittejä on kertynyt koneelle jo hyvä määrä eli varmasti tulee lisää jatkossakin, NickyDiesel kertoo.

Niin levyn nimessä, kannessa kuin itse musiikissakin ovat esillä korpit. Niitä voi pitää yhtenä NickyDieselin tavaramerkeistä.

– Korpit ja niihin liittyvä mystiikka on aina kiehtonut minua, ja olenkin käyttänyt Phonk-tuotannoissani usein korppien ja varisten ääniä.

Suurimman osan biiteistä NickyDiesel on tehnyt asuessaan Lontoossa, mutta nyt hän on muuttanut takaisin Suomeen ja asettumassa aloilleen Helsinkiin. Tuottajan mukaan muutama biiteistä tulee päätymään myös hänen ja Vinttikoiran tulevalle projektille, mutta hän ei vielä halua paljastaa mitkä niistä.

Lisää on siis tulossa. Kuuntele EP alta.