Musta Hanhi tuo Colmas-levyllään esiin uuden puolen itsestään

Agnes Ekblad

Mauno Gang -jäsenen kolmas isompi kokonaisuus on tilannekuva vaikeasta elämänjaksosta.

Monsp Recordsilta omille teilleen suunnannut Musta Hanhi julkaisi viime kuussa tulevalta Colmas-projektiltaan singlen Usva, josta kerroimme aiemmin täällä. Nyt Mauno Gang -jäseneltä tihkuu lisätietoa kahdeksan raidan kokonaisuudesta.

Turkulaisartisti kuvailee levyä synkänpuhuvaksi tilannekuvaksi vaikeasta elämänjaksosta. Punaisena lankana toimivat itsetutkiskelusta ja sisäisen äänen kanssa käydyistä keskusteluista ammennetut lyriikat, jotka käsittelevät ahdistusta, kuolemaa, surua sekä elämän arvaamattomia koukeroita.

– Matka Colmannen läpi on tarina ja siinä loppumetreillä todetaankin että sitä on helposti yksin aivojensa kanssa. Tämä projekti syntyi aika lailla itsestään ja hyvin intensiivisellä tekotavalla, jätin vaiheilun tulevaisuuteen ja etenin nopeilla valinnoilla. Hyvin terapeuttinen kokemus, Musta Hanhi tiivistää.

Omakustanneprojekti on kokonaisuudessaan Mustan Hanhen itse tuottama. Melankolisen tarinankerronnan lisäksi sitä määrittävät sahaavat syntetisaattoritaustat, agressiiviset bassolinjat ja tasaista tahtia antavat rumpukompit.

Colmas julkaistaan perjantaina 29. toukokuuta. Kannen ja kappalelistan näet alta.

1. Intro
2. Miks
3. Elämä ei liian kiltti
4. Alamäki
5. Usva
6. Ei pisteit
7. Yksin with my brain
8. Outro