Twerk-kulttuurin sanansaattaja Tinze sainattiin Universalille

Tinze edustaa uuden ajan artistikonseptia.

Universal Music on julkistanut tänään astetta erikoisemman sainauksen, sillä levy-yhtiön uusi artisti on Suomen tunnetuin twerk-tanssija. Toisin sanoen tamperelaislähtöinen Tinze eli Tia-Maria Sokka on nyt yksi Universalin artisteista.

Tinzen diiliä kuvaillaan uuden ajan artistikonseptiksi, jossa artistin ”ääni” kuuluu tanssissa ja visuaalisuudessa. Ideana on julkaista brändin alla DJ Khaled -henkisesti musiikkia yhteistyössä useiden eri artistien kanssa.

Tinzen nimen alla julkaistaan lähiaikoina ensimmäinen suomenkielinen single, joka saa luonnollisesti tuekseen videon. Valmiiksi kansainvälistä brändiä viedään ajan mittaan entistä laajemmalle yleisölle rajat kansainvälisten yhteistöiden kautta.

Vaikka Tinze ei itse olekaan ad-libejä lukuunottamatta äänessä kappaleilla, on hän silti olennaisessa osassa niiden tekoprosessissa. Twerk-kulttuurin suomalaisen sanansaattajan suunnittelemat visiot ja koreografiat yhdistyvät tuottajien ja artistiyhteistöiden tuella kokonaisuuksiksi.

Tinzen haluaa julkaista musiikkia, joka saa ihmiset tanssimaan ja tuntemaan itsensä vapautuneeksi tanssin kautta. Pohjoismaiden suosituin twerkkaaja kertoo Universalin tiedotteessa olevansa innoissaan päästessään avaamaan omaa maailmaansa myös musiikin kautta.

– Olen aina halunnut, että tanssijat nähdään yhtä lailla artisteina ja staroina. Olen tanssin saralla toiminut uranuurtajana ja rohkeasti tehnyt uusia asioita. Yhteistyö Universalin kanssa avaa mulle täysin uusia mahdollisuuksia ja tukee entisestään sitä mitä jo nyt tanssijana teen, Tinze avaa.

Lisäksi diilissä on osallisena Warnerin artisteja promoottorina edustaneen Inka Laitisen perustama Inka Entertainment. Tällä hetkellä New Yorkissa asuvan Laitisen suunnitelmissa on julkistaa myöhemmin lisää artisteja vuodesta 2011 kehitteillä olleelle labelilleen.