Moderni bounce sekä soundillinen maanläheisyys yhdistyvät Karim B:n uudella kappaleella

Jaakko Meyn

Blockfestin ja Heineken Silverin järjestämässä Fresh ’22 -konseptissa esiintynyt artisti julkaisi tarttuvan kappaleen.

Tänä kesänä Blockfesteillä festaridebyyttinsä tehnyt Karim B vetää mukaansa viime viikolla ulos tulleella singlellä nimeltä GHOST. Kappaleella artisti laulaa tapailusuhteesta pehmeän rytmin sekä helposti mieleen jäävän kertosäkeen avuin.

– On aina kiva päästä toteuttamaan erilaista ja pyrin aina mun biiseillä tuomaan jotain lisää ja jotain mitä täältä Suomesta puuttuu. Ghostissa huokuu moderni trap-R&B ja biisissä kuulee myös mun syvemmän ja tunteellisemman puolen, hän kertoo.

Kappaleen sanomaa laulaja kuvailee helposti samaistuttavaksi. Singlelle julkaistaan ensi viikon tiistaina myös liveversio yhteistyössä  Junkyardin kanssa Tuesday Tunes -ohjelmassa

– Uskon että tän sanoma osuu ja uppoo monelle ja monet saattaa samaistua näihin fiiliksiin. Pääsin esittää myös  Junkyardin kanssa live version, joka oli siisti ja ainutlaatuinen kokemus. Oli myös hienoo päästä näyttää vokaalista puolta itestäni. Koen myös, että akustinen versio teki biisistä vielä lämpimämmän ja ja loi ihan uuden kulman biisille, hän kuvailee,

Musiikissaan sekä visuaalisessa tyylissään artisti haluaa sekoittaa uutta ja vanhaa keskenään. Yhdysvaltalainen r&b on Karimille myös suuri osa omaa soundia  ja tyyliä josta omaa musiikkia on luonnollista ammentaa.

– Mun musiikissa sekä ulkoisessa estetiikassa kohtaa moderni- ja vintagetyyli. Oon kasvanut jenkki-R&B:n parissa ja oon sitä kautta luonnollisesti päätynyt mulle ominaiseen genreen.

Ulkomaalaisista artisteista laulajaa inspiroivat muun muassa Chris Brown sekä Justin Bieber. Sony Musicin rosteriin kuuluvan artistin aiempia julkaistuihin kappaleisiin kuuluvat singlet Prada, Bootycall ja Panamera, jossa on mukana Joe L.

Uusinta biisiään hän kuvailee syvällisen ja tunteellisen puolen näyttäväksi kappaleeksi. Alkunsa kappale sai Posiossa viime talvena.

– Olin Posiossa biisileirillä viime talvena keskellä ei mitään. Miljöö ja tunnelma oli sellanen, että halus lähtee kirjottaa ja toteuttaa syvällisempiä fiiliksiä, sillon synty alku Ghostille. Ruuvailu jatku studion puolella myöhemmin tähän muotoon, hän kuvailee.

Katso lämmin liveversio singlestä:

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.