Mitä koti tarkoittaa sulle? Rosa Coste räppää kodin syvällisemmästä merkityksestä singlellään

Jesse Kulpakko

2022 Indie Awardsissa Vuoden tulokkaaksi valittu artisti julkaisi debyyttialbuminsa ensimmäisen singlen.

Rovaniemellä uraansa luova Rosa Coste julkaisi loppukeväästä tulevalta debyyttialbumiltaan ensimmäisen singlen nimeltä koti. Koskettavan ajatuksen omaava biisi on muun muassa vuoden 2022 Indie Awardsissa Vuoden tulokkaaksi valitulta artistilta ensimmäinen julkaisu tänä vuonna.

Artisti kuvailee kappaleen kertovan oman paikan löytämisestä sekä onnellisuudesta.

– Uskon, että koti ei ole yksi fyysinen paikka. Koti on ystävissä, kauniissa hetkissä ja tasapainossa. Itseään ei voi paeta, sitä voi kyllä yrittää.

Kappaleelle kuvattiin myös musiikkivideo artistin kotikaupungissa, EJK-kollektiivin jäsenen Jesse Kulpakon kanssa. Videon kerrotaan heijastavan Rosan tulevan albumin fiilistä kokonaisuutena.

– Musiikkivideossa halusin ilmentää tulevan albumin tunnelmaa olemalla juuri sellaisena kuin olen, niin ihmisten seurassa kuin yksinkin. Halusin pelkistetyn ja kauniin videon.

Taitava tarinankertoja sekä rento esiintyjä kuvailee debyyttialbumi kokonaisuutta seuraavasti, projektin tuotannosta vastaa KähinäPate, oikealta nimeltään Paulus Kiviniemi.

– Biisin äänimaailma antaa osviittaa siitä, miltä kaikelta Rosa Coste voi kuulostaa. On ollut hienoa työstää singleä sekä debyyttialbumia Pauluksen kanssa, joka puskee kokeilemaan rajoja, mutta samanaikaisesti kuulee visioni biiseissä. Tulevalla albumilla kuuluu erilaisia maailmoja niin soundillisesti kuin sisällöllisestikin.

Nappaa artistin debyyttialbumin ensimmäinen biisi kuunteluun ja katseluun alta.