Mikael Gabrielin yhteistyö Viron suurimman artistin kanssa oli välitön menestys

Ville Linna

Kappale ei ole kuitenkaan ensimmäinen yhteistyö naapurimaiden välillä.

Viime perjantaina Mikael Gabriel ja virolainen supertähti Nublu julkaisivat ensimmäisen yhteiskappaleensa Universum, joka päätyi samantien Suomen ja Viron Spotify-listojen kärkipaikoille. Kappale on MG:n tämän vuoden kolmas julkaisu, jolla hän tekee paluun räpin pariin sekä osoittaa samalla kunniaa juurillensa.

Kaksikon yhteistyö tuli useimmille täytenä yllätyksenä, mutta kun sitä tarkemmin pohtii tarkemmin, niin kaksikko on oikeastaan aika looginen tiimi. Mikael Gabrielilla on nimittäin äitinsä kautta vahvat linkit Viroon, jossa sijaitsevassa Võrussa hän vietti monet lapsuutensa kesät.

Nublu löi itsensä läpi kotimaassaan pari vuotta sitten, minkä jälkeen suosio on näkynyt menestyksenä esimerkiksi musiikkilistoilla ja musiikkigaaloissa. Artisti on herättänyt kiinnostusta Suomessakin, mikä ei ole jäänyt huomaamatta tapahtumajärjestäjiltäkään.

Nublu onkin jo ehtinyt esiintymään kahdesti Helsingissä. Viime kesänä artistin piti esiintyä All Day ON! -festareilla Helsingin Suvilahdessa, mutta vallitsevan epidemiatilanteen takia tapahtuma jouduttiin perumaan.

Kaksikon menestyskappaleen tuotantopuolellakin on mukana niin ikään suomalaista ja virolaista osaamista. Tuotannosta vastaavat huipputuottaja MD$, Evelinan uusimman levyn tuottanut Tido sekä virolainen Ago Teppand.

Universum ei silti ole pelinavaus suomalaisten ja virolaisten yhteistyössä: kunnia siitä menee Rockin’ Da Northille. Syksyllä 2003 nimen alla julkaistiin kokoelma Star Warz, jolla kuultiin suomalaisartistien yhteistyötä tallinnalaisen A-Rühmin kanssa.

Mutta miltä soundaa Suomi-Viro -yhteistyö vuonna 2020? Kuuntele hittikappale ja katso samalla Marta Vaarikin ohjaama musiikkivideo alta.