Fintelligensin klassikko palasi Suomen viralliselle albumilistalle 20 vuotta julkaisunsa jälkeen

Elastinen ja Iso H vuoden 1999 Voittamaton-singlen kansikuvauksissa.
Antton Miettinen

Renesanssi jatkaa albumilistalla samalta sijalta mihin se jäi helmikuussa 2001.

Fintelligensin Renesanssi on palannut Suomen viralliselle albumilistalle. Pitkäsoitto löytyy nyt listasijalta 27.

Paluun taustalla on luonnollisesti klassikkoalbumin äskettäin julkaistu vinyylipainos, jonka ansiosta Renesanssi on myös fyysisellä albumilistalla sijalla kuusi. Nopeasti loppuunmyynyt vinyyli onkin jo innostanut Sonyn suunnittelemaan lisäpainosta sekä kahden muunkin Fintelligens-albumin painamista vahalle.

Uutta huomiota levylle on tuonut vinyylipainoksen ohella Klangin toissaviikkoinen juttu, jossa Elastinen ja Iso H kävivät albumin läpi raita raidalta. Lisäksi Renesanssin kappaleita on soittanut taajuudellaan Bauerin uusi radiokanava SuomiRäp, joka käsitteli albumia lähetyksissään koko viime viikon.

Uusintajulkaisunsa kautta Fintelligens onnistui tekemään taas historiaa. Renesanssi on ensimmäinen suomirap-albumi, joka on onnistunut nousemaan näin pitkän tauon päätteeksi takaisin albumilistalle.

Edellisen kerran Renesanssi on ollut listalla alkuvuodesta 2001, jolloin se oli yhtä lailla sijalla 27. Levy ylsi 20 aiemman listaviikkonsa aikana parhaimmillaan sijalle kolme, ja silloisen 20 000 myydyn kopion kultalevyrajan se rikkoi vuonna 2001.

Tulevana perjantaina Elastinen julkaisee uuden sooloalbuminsa Uusia muistoi, joka tulee todennäköisesti ottamaan osaa listan kärkikahinoihin. Sitä odotellessa Renesanssin juhlaa albumilistalla on mahdollista edistää striimaamalla albumia esimerkiksi Spotifyssa.