”Meitsil piti tulla deluxe” – haastattelussa SKII6

Julius Konttinen

Peruttu deluxe-albumi saattaisi monien mielestä tuntua nyt perustellulta.

Yksi vuoden isoimmista trendeistä rap-musiikissa on ollut albumien ja EP-julkaisujen deluxe-versiot, joilla uutta materiaalia on mukana kokonaisen uuden projektin edestä. Loppuvuoden isoimman muistutuksen trendistä toi Suomen Spotifyn kuunnelluin ulkomainen Eminem, joka julkaisi Music to Be Murdered By -albumistaan ”b-puoleksikin” kutsutun deluxe-version.

Hiukan yllättäen Suomessa kukaan ei ole pelannut deluxe-trendin korttia julkaisemalla omasta albumistaan lajennettua versiota. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö asiaa olisi pohdittu useammankin artistin ja levy-yhtiön suunnalla.

– Meitsil piti tulla deluxe, mut peruttiin se viime hetkellä, joulukuun alussa debyyttialbuminsa Kaikki hyvä tulee aikanaan julkaissut SKII6 paljastaa.

Näin jälkiviisaana osa saattaa sanoa ettei välttämättä olisi kannattanut, sillä projektin julkaisu osui käytännössä huonoimpaan mahdolliseen aikaan: levyn julkaisun hetkellä keskusteluja dominoi Gettomasan ja Lukas Leonin nyt jo sovittu biiffi. Gettomasa ei ollut julkaisuhetkellä vielä edes julkaissut alle kahdessa viikossa miljoona katselukertaa YouTubessa kerännyttä vastaustaan, joten spekulaatiot kävivät erittäin kuumina.

Mutta miten SKII6 suhtautuu asiaan? Luonnollisesti artistia harmitti oman projektin jääminen kaksikon välienselvittelyn jalkoihin, mutta samaan aikaan hän tiedosti ettei ennustamattomalle tilanteelle voinut mitään.

– Turha jäädä mietiskeleen sen enempää, ku ei sille enää voi mitää. Kohti seuraavaa askelta. Levyn julkaisun jälkeen on on kuitenkin ollut helpottunu ja vähäsen vapaampi olo. Hommii viel on, mut toistaseks mennää näil, SKII6 toteaa.

Kovista adlibeistaan tunnettu tulokas uskoo levyn yhä löytävän yleisönsä. Itse hän innoissaan etenkin pitkäsoiton päätösraidasta.

– Se kuvailee mun tän hetkisii fiiliksii täydellisesti. Hyvii viboi, SKII6 hehkuttaa.

SKII6 ei ole suinkaan suunnitellut ainoastaan yhden albumin tekemistä ja sen jälkeen mikistä poistumista, vaan oman craftin kehittäminen jatkuu edelleen. Nuoren miehen artistiura onkin vasta aluillaan ja tiedossa on paljon uusia juttuja.

– Haluisin tällä hetkellä tehdä vaan lisää musaa oikeestaan! Eletää vähä vaikeit aikoi, mut kaikki hyvä tulee aikanaan. New music soon! Haluun tavoittaa mun musiikil kaikki, ketä on mahdollista tavoittaa – junnuja sekä iäkkäämpii ihmisii.

Mitään sen tarkempaa urasuunnitelmaa hänellä ei kuitenkaan ole. Viiden vuoden päästä hän ei välttämättä edes käytä aikaansa pääasiallisesti musiikkiin.

– Viiden vuoden päästä nään itteni salee iha eri hommis ku musiikis, vaikee viel sanoo, SKII6 pohtii.

Mikäli SKII6:n platta on yhä tarkistamatta, niin projektiin tutustumisen voi aloittaa esimerkiksi Pitkään aikaan -kappaleen videolla. Visuaaleista vastaavat Niklas Ahorinta ja Niclas Roms.