Madboiali julkaisi ensimmäisen singlensä Babyfacella

Matias Jalmari

Helsinkiläisartistilla on suuret suunnitelmat.

Viime vuonna Mielentila-debyyttialbuminsa omakustanteena julkaissut Madboiali on palannut uudella singlellään. Kappaleen nimi on Fendi ja sen tuotannosta vastaa porvoolainen IGF, joka on tuottanut kaikki Madboialin aiemmatkin julkaisut.

Single on Madboialin debyytti vastikään lanseeratulla Babyface-levymerkillä, jonka yhteistyökumppani on Warner Music. Vielä viime kesänä helsinkiläisartisti ei kokenut levydiiliä tarpeelliseksi, mutta Babyfacen perustaja Andrei Kipahti onnistui vakuuttamaan tulokkaan.

– Päätin siirtyä lafkalle, sillä näin edessäni sellaisen tiimin ja ympäristön joka auttaa minua kehittymään ja pääsemään seuraavalle tasolle urallani, Madboiali sanoo.

Madboiali kertoo saaneensa tarjouksia monesta eri suunnasta varsinkin debyyttiprojektinsa jälkeen. Lopulta päätös Babyface-diilistä oli kuitenkin helppo, vaikka artistilla olikin lähellä sainaaminen toiselle lafkalle ennen Kipahdin tapaamista.

– En nähny muissa paikoissa samanlaisia kehitysmahdollisuuksia tai samanlaista tiimiä jonka kanssa olisi täsmännyt visiot ja tulevaisuuden suunnitelmat yhtä hyvin.

Madboialia ei voi ainakaan syyttää suomalaisille usein ominaisesta liiallisesta vaatimattomuudesta. Tulokas on nimittäin asettanut yhdeksi tavoitteekseen myydä ensimmäisenä tummaihoisena artistina Suomen jokainen areena loppuun.

Haave on iso, mutta ainakin työmoraali artistilla on kunnossa. Uutta materiaalia on tekeillä koko ajan.

– Työskentelen nonstop musiikin parissa ja olen aina studiolla tilanteesta riippumatta.

Biisi lainaa nimensä italialaiselta muotitalolta. Mutta käsitteleekö se sitä?

– Fendi ei sinänsä kerro mistää vaan se on fiilistelybiisi, haluun et jengille tulee hyvä tunne ja et ne unohtaa kaiken ja vaikka niil ei ois designerii pääl ne voi silti flexaa Fendin avulla, Madboiali avaa.

Fendin piti alun perin olla osa Madboialin debyyttialbumia, mutta se karsittiin lopulta kokonaisuudesta pois. Sainauksen jälkeen sen katsottiin kuitenkin toimivan hyvänä lämmittelynä tulevia biisejä varten.

Fendi sai heti julkaisunsa yhteydessä myös visuaalit. Videon ovat kuvanneet Madboialin edellisestäkin videosta vastanneet Niklas Ahorinta ja Niklas Roms.

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.