Lytän ja Tohtori Geton albumin fyysiset versiot loppuunmyytiin hetkessä – uutta materiaalia on jo tekeillä

Max Steffansson

Lisäpainoksille saattaisi olla tilausta.

Jyväskyläläisten Lytän ja Tohtori Geton odotettu yhteisplatta on ollut puolentoista kuukauden ajan ulkona, mutta fyysisessä muodossa se saapui ennakkomyyntiin vasta äskettäin. Nyt niiden ennakkomyynnistä voidaan kuitenkin puhua ainoastaan menneessä aikamuodossa, sillä vinyylit myytiin loppuun alle vuorokaudessa ja kasetit kahdessa tunnissa.

Kova suoritus, vaikka levyjen nopea loppuminen ei toisaalta yllätä: vinyyliä painettiin ainoastaan 150 kappaletta ja kasettia 35 kappaletta. Nähtäväksi jää, mille sijalle kaksikko nousee näillä määrillä fyysisellä albumilistalla.

Lyttä ja Tohtori Getto ovat joka tapauksessa debytoineet Suomen virallisella albumilistalla. Duon albumi nousi heti ilmestyessään sijalle 45, mikä on sekin hieno saavutus pienelle indielafkalle levyttävältä ja suurelle yleisölle tuntemattomalta kaksikolta.

Klangin tietojen mukaan samalta suunnalta on tulossa enemmänkin musiikkia – se, onko kyse uusista yhteisistä kappaleista, sooloprojekteista vai sekä että jää nähtäväksi. Sitä odotellessa kannattaa luukuttaa tuoretta projektia ja pommittaa Överdogia uusintapainostoiveilla mikäli oman fyysisen äänitteen saaminen lipesi näpeistä.