Lunta tupaan – onko SKII6 seuraava iso nimi kotimaisella rap-kentällä?

SKII6 kyykyssä pöydän päällä.
SKII6 äänitti uusimmat kappaleensa kirjastossa.

SKII6 julkaisi ensimmäisen videonsa Skorpionilla.

Tasoi Recordsin kanssa jo aiemmin muutamia julkaisuja tiputellut SKII6 laittoi vuodenvaihteessa pihalle tuplasinglen tämän hetken tärkeimpien labeleiden joukkoon nousseella Skorpionilla. Tuoreen julkaisun muodostavat kappaleet Paljon ja Lunta, joista ensimmäisen on tuottanut RémyNotAgain ja toisen Treetime.

SKII6:n mukaan Lunta sai alkunsa nettibiitin päälle heitetystä freestylestä, josta kumpusi lopulta idea koko kappaleeseen. Toista raitaa ei ollut ikinä edes tarkoitus julkaista, mutta kannustava palaute sai artistin muuttamaan mieltään. Kumpikin kappaleista tehtiin nopealla aikataululla.

– Molemmat biisit on äänitetty kirjastotilassa, vasta hieman päälle vuoden omaa materiaaliaan tehnyt SKII6 nauraa.

Muun muassa Cledos on hehkuttanut artistilupausta somessa ja ennustanut hänestä seuraavaa isoa rap-tähteä Suomessa. Uuden materiaalin perusteella on helppoa nähdä miksi: siitä tulee mieleen ne asiat, joilla uusi aalto erottuu edukseen. Näistä voidaan nostaa esiin esimerkiksi ennakkoluulottomuus ja uudenlainen kieli.

Mutta mikä erottaa SKII6:n muista uusista tekijöistä?

– Erotun soundilla mitä normaalisti ei ole totuttu Suomessa kuulemaan. Lisäksi pyrin tuomaan biiseihin lisää energiaa, artisti kuittaa.

Kappaleille on kuvattu myös visuaalit. Kuvaukset oli uusi kokemus aiemmat videonsa muutamassa tunnissa purkittamaan tottuneelle tulokkaalle.

– Kuvaaminen oli tosi hauskaa mutta samalla raskasta, sillä noita videoita kuvattiin kaksi kokonaista päivää. Toinen päivä meni samoilla silmillä, SKII6 naurahtaa.

Tsekkaa lopputulos alta. Videon ohjaajina ovat toimineet Jiyar Seyyedi ja Mitro Boahene.