Kuudennelle Linjalle saapuvan britti-DJ Tiffany Calverin settiä ei kannata missata

Lue, miksi Tiffany Calver on vuoden mielenkiintoisin klubibuukkaus.

Teitkö sinäkin vuoden ensimmäisenä päivänä darraisen lupauksen, ettet koko tammikuun aikana edes katso baareja tai klubeja päin? Jos teit, suosittelen rikkomaan lupauksesi yhden kerran. Perjantaina 25. tammikuuta Kuudennella Linjalla levyjä soittavat HOODWATCH sekä vieraileva britti-DJ Tiffany Calver, jonka settiä et halua missata.

Ai miksi?

Tiffany Calveria on luonnehdittu rap-musiikin uuden sukupolven ääneksi, eikä suotta. Sen lisäksi, että Calver on lahjakas ja persoonallinen DJ, on hänen agendaansa kuulunut alusta alkaen myös paljon muuta. Tuoreiden artistien nostaminen, mielenterveyteen ja hyvinvointiin liittyvien keskusteluaiheiden avaaminen, sekä erityisesti tien raivaaminen musiikki- ja kulttuurialalla oleville tai sinne pyrkiville naisille. Muun muassa nämä ovat teemoja, joiden merkitystä Calver haluaa korostaa oman esimerkkinsä kautta.

Vaikka Calver itsekin väheksyy nais-etuliitteen käyttämistä, hänen ansioluetteloonsa mahtuu lista saavutuksia, joissa hänen sukupuolensa merkitys korostuu. Calver on ensimmäinen nainen, joka on valittu kuratoimaan musiikkia Draken Ovo Sound -radio-ohjelmalle. Lisäksi hän on Iso-Britannian ensimmäinen nainen, joka juonsi sittemmin omaa rap-musiikkiin erikoistunutta asiantuntijaohjelmaa ensin Kiss FM:llä ja nyt BBC 1xtra -radiokanavalla. Lisäksi Calver on lämmitellyt muun muassa Beyoncén ja Jay Z:n OTR 2 -stadionkeikkoja ja soittanut Boiler Roomissa kolmesti.

Ehkä sympaattisinta Calverissa on se, miten hän esittelee itsensä. Muun muassa The Clash -julkaisun haastattelussa hän kutsuu itseään ammattilais-DJ:n tai musiikkivaikuttajan sijasta musiikkifaniksi.

– Saatan nykyisin välttää vessajonot ja käydä pissalla backstagella, mutta tulet aina löytämään minut yleisöstä tai hullusta moshpitista. Se on asia, joka ei muutu koskaan, hän naurahtaa.

Calverin tapa yhdistellä uusia ja vanhoja britti- ja jenkkisoundeja on nerokas. Sen vuoksi hänen keikkansa Kuudennella Linjalla voi ottaa käytännössä yleissivistävänä kulttuurikokemuksena, jonka aikana ei tarvitse edes vilkuilla baaritiskin suuntaan.

Tiffany Calver ja HOODWATCH Kuudennella Linjalla perjantaina 25. tammikuuta. Tapahtuma löytyy Facebookista täältä.