Lokakuussa saadaan ehkä lisää kaupunkitarinoita – Urbaanilegenda osoittaa elonmerkkejä

Urbaanilegenda JKL 101 -kokoelman ennakkokuuntelubileissä marraskuussa 2015.
Katriina Pikkarainen

21 ja 12 ovat ne olennaiset luvut, mutta myös tämä päivämäärä kannattaa pitää mielessä.

Klangi esitteli hiljattain viisi rap-lupausta Jyväskylästä, joiden suhteen kannattaa olla hereillä. Nyt maa tärisee kuitenkin siihen malliin, että uusien nimien ohella myös kaupungin räppiskenen brontosauruksiakin on syytä tarkkailla.

Pitkään matalaa profiilia pitänyt Urbaanilegenda on jakanut Facebookissa päivämäärän 5. lokakuuta 2019, joka osuu tänä vuonna lauantaille. Toistaiseksi ei ole tiedossa mitä silloin tapahtuu, mutta todennäköisesti Joniveljen, Soul Valpion ja Jonne Mikaelin muodostamalta kokoonpanolta on tippumassa uutta materiaalia.

Loppuvuosi olisi paluulle vähintäänkin looginen ajankohta, sillä UL:n perustamisesta tulee joulukuussa kuluneeksi 20 vuotta. Joniveli on jo aiemmin kertonut Urbaanilegendan äänittäneen uutta materiaalia, ja ainakin vielä toissa syksynä ryhmällä oli suunnitelmissa julkaista uusi EP. Ehkä lokakuussa julkaistaan tuon projektin ensimmäinen single tai jopa koko paketti?

Urbaanilegenda on aiemmin julkaissut EP:n Legenda on syntynyt.. (2000) sekä albumit Rivien välistä (2004) ja 21 12 (2011). Lisäksi ryhmältä on kuultu promojulkaisut Street Promo 2003 Vol. 1 (2003) ja Välimerkki (2004), jonka kolmikko teki yhdessä Toisen Kanavan kanssa. Viimeeksi koko Urbaanilegendaa on kuultu samalla raidalla vuoden 2015 JKL 101 -kokoelmalla, joka toi Jyväskylän kolme rap-sukupolvea yhteen samalle levylle.