Lokakuulle kaavailtu Rap SM Freestyle Battle saattaa siirtyä vuoteen 2021

Vuoden 2002 voittaja Solonen on aiemminkin tuomaroinut ja keikkaillut tapahtumassa. Kuva huhtikuussa 2005 järjestetystä Mestareiden Battlesta.
RAP SM Freestyle Battle

Tavoitteena on kuitenkin järjestää SM-battlet mahdollisimman normaaliin malliin.

Rap SM Freestyle Battle järjestetään tällä tietoa lauantaina 31. lokakuuta Helsingin Valkoisessa Salissa, kuten uutisoimme aiemmin. Nyt palapeli alkaa olla kasassa ja tiedossa on keskeisimmät yksityiskohdat illalle.

Vaikka kilpailut pyritään järjestämään niin normaalistista kuin poikkeusoloissa on mahdollista, on riski ettei tapahtumaa pystytä toteuttamaan tänä syksynä. Mikäli rajoitukset eivät muutu, on todennäköistä että tämänvuotisesta Rap SM -tittelistä päästään mittelemään vasta alkuvuodesta 2021.

– Kapasiteetti on noin 300 jos nykysäädökset voimassa, mutta tapahtuma saattaa siirtyä maaliskuulle koska 300 ei ole taloudellisesti järkevä määrä, tapahtumajärjestäjä Kool Ski kommentoi.

Mahdollisesta siirrosta ilmoitetaan lokakuussa. Varapäivämäärä on 20.3.2021 ja tapahtumaan käyvät silloin samat liput.

Tapahtumalle on muutamasta liikkuvasta osasta huolimatta saatu kasaan lineup. Se jatkaa viimevuotisella linjalla koostumalla sataprosenttisesti kotimaisista nimistä, minkä selittää osittain koronaan liittyvät rajoituksetkin.

Houstina toimii useiden aiempien vuosien tapaan Rivo, joka nousee lavalle myös yhtenä illan live-artisteista. Muista takavuosien mestareista lavalle nousevat hänen lisäkseen omilla soolokeikoillaan Pure ja MC Kajo.

Lisäksi kaiuttimia kuumentaa kaksi uutta materiaalia tehnyttä kokoonpanoa, joista kummastakin yksi jäsen istuu tuomaristossa hallitsevan mestarin Jokrateksen kanssa. Lyömättömistä tuomarina nähdään vuosimallin 2002 suomenmestari Solonen, kun taas Konala Cartellista tuomioitaan jakaa aikoinaan kisojen juontajana toiminut Mängi.

Livepuolta täydentää Skriivaa Ku Riivaa -ohjelmaosuus, joka tuotiin uutena elementtinä kisoihin toissavuonna. Tällä kertaa kirjoitetussa battlessa ovat vastakkain Jokrates ja Keijo Usum.

Dekkien takana luotetaan edelleen hyväksi havaittuihin vakionimiin, sillä DJ-lineupin muodostavat DJ Taste ja DJ Mel-3. Toistaiseksi ei ole kuitenkaan tiedossa, aikooko DJ Tasten alter ego MF Taste burnata lopuksi illan voittajan…

Kilpailuihin ilmoittautuminen onnistuu sunnuntaihin 18. lokakuuta asti. Tähänastisen osallistujalistan sekä ilmoittautumiskaavakkeen löydät Rap SM:n verkkosivustolta.

Ennakkolippuja tapahtumaan myy Rap SM:n oman verkkokaupan ohella Tiketti. Lisätietoa tapahtumasta löytyy Facebookista täältä.