Loasteeze saa oman nimikkocolan

Niko Tuppurainen

Pullon etiketin suunnittelee Malmi Vice.

Helsinkiläinen tuottaja-DJ Loasteeze on tehnyt uraa hiphopin parissa tänä vuonna kymmenen vuoden ajan. Sen kunniaksi luvassa on paljon uutta musiikkia sekä synttäribileet Korjaamolla, mutta juhlavuoteen mahtuu muutakin spessua.

Työmyyrän keikkaraideriin on alusta asti kuulunut vakioelementtinä pyyntö saada takahuoneeseen Coca-Colaa, eikä miehen lasissa turhan usein muita juomia nähdäkään. Tilanteeseen on kuitenkin tulossa muutos, sillä Loasteeze pääsee lähiaikoina kaatamaan lasiinsa omaa nimikkocolaansa.

Loasteeze kertoo pyöritelleensä pidemmän aikaa päässään ajatusta artistibrändinsä mukaisesta colajuomasta. Sellaisen tekeminen tuntui ainoastaan loogiselta, sillä colan juomisesta on muodostunut yksi hänen tavaramerkeistään ja useilla kollegoilla on jo ollut omat oluensa.

– En juo alkoholia ollenkaan niin on luontevampaa tehdä limu. Niitä kun tulee kulutettua paljon, niin on parempi tehdä suoraan oma, Loasteeze sanoo.

Työmyyrä-colan valmistajana toimii Porvoon Pieni Limonaaditehdas, joka lähti projektiin mukaan heti Loasteezen ehdotettua heille ideaansa. Yhteistyö on Steezyn mukaan sujunut todella hyvin ja kaikki on tapahtunut nopeasti.

– Prosessin pisin vaihe oli löytää valmistaja. Alkoholittomissa on niin eri meno kuin oluissa.

Ensin tiedossa on Pienen Limonaaditehtaan perinteisellä reseptillä valmistettu colajuoma, jonka etiketistä vastaa Työmyyrä-logonkin suunnitellut Malmi Vice. Mikäli kysyntää riittää, niin saataville tulee muitakin vaihtoehtoja.

– Tuotetta tulee myyntiin rajallinen määrä ja rajattuihin mestoihin. Saatan myös aina kantaa muutamat pullot keikoille mukaan.

Työmyyrä-colan julkaisubileet järjestetään perjantaina 17. kesäkuuta Helsingin ydinkeskustan On the Rocksissa. Tapahtumaan saapuu ulkomainen pääesiintyjä, joka julkistetaan tällä viikolla.