LILBRO:n ja Joe L:n EP:llä tuodaan esiin niitä tunteita joista ei aina osata puhua

Samuli Vienola

EP on paitsi kahden artistin niin myös kahden levy-yhtiön yhteistyön tulos.

Vasta joulukuussa edellisen EP:nsä julkaissut LILBRO on palannut uuden materiaalin kanssa. Tällä kertaa kyse ei ole kuitenkaan sooloprojektista, sillä artistin yhteistyökumppanina toimii juuri Sonylle sainattu Joe L.

Ihan uudesta yhteistyökuviosta ei ole kyse, sillä kaksikko on tehnyt useita kappaleita aiemminkin yhdessä. Duon edellinen yhteinen julkaisu on viimevuotinen Summer Nights -single, jota on striimattu Spotifyssa jo yli 1,2 miljoonaa kertaa.

LILBRO:n ja Joe L:n tuore EP on nimeltään Sekunti, ja se sisältää yhteensä neljä ennenjulkaisematonta raitaa. Eri kaistaa -kappaleella on mukana projektin ainoana vierailijana WIL.

Eri levy-yhtiöille kiinnitettyjen artistien uusi kokonaisuus on samalla PME Recordsin ja Sony Musicin ensimmäinen yhteisjulkaisu. Yhteistyö mahdollistaa uuden kiinnostavan musiikin julkaisemisen luoden samalla pohjaa kummankin artistin tuleville soolotuotannoille.

Melodista räppiä tekevät artistit vakuuttavat kuuntelijat varmaotteisella tuotannollaan ja äänenkäytöllään. Lue alta mitä uuden aallon nimet kertovat projektistaan.

Miten esittelisitte toisenne?

LILBRO: ”Joe L on taitava tuottajana ja artistina. Huomaa innon musiikkiin kaikella tavalla ja näyttää sen myös luonteella.”

Joe L: ”LILBRO on tosi taitava kaveri ja sen kaa aina jotenki visiot menee hyvin yhtee ku tehää yhes musaa. On ollu siistii nähä miten se, tai no me molemmat ollaan kehitytty artisteina matkan varrella.”

Minkälainen historia teillä kahdella on, missä ja milloin olette alun perin tavanneet?

LILBRO: ”Kuulin Joe L:stä ekaa kertaa siihen aikaan kun tein mun ekoja biisejä SoundCloudiin. Joe L lähetti mulle biittejä joista en alkuun kiinnostunut, mut noin vuos sen jälkeen alettiin tekemään yhteistyötä mikä johti myöhemmin yhteisiin biiseihin.”

Joe L: ”Ollaa molemmat Raumalta kotoisin ja tää on nii pieni paikka, et kyl me toisemme tiiettiin, mut meist tuli frendejä musan kautta joskus muutama vuotta sitte. Se tais olla 2018 ku kuulin et LILBRO tekee musaa SoundCloudii ja se oli just sitä aikaa ku mä opettelin biittien tuottamista. Sit taisin pistää sille IG:s viestii et tarviiks se biittejä. Sit sendailin sille useesti omaa tuotantoo ja lopult se pääty tekee muutama SoundCloud-biisii mun biitteihi.”

Millainen paikka Rauma on ollut nuorille musiikintekijöille?

LILBRO: ”Raumalla on ehkä jotenkin vaikeeta alottaa musa-ura ellei löydy esimerkiksi omaa studiota, tuottajaa ja niin edelleen. Hyvä puoli on että piirit on tosi pienet, niin musiikki liikkuu nopeasti jokaisen korvaan.”

Joe L: ”No mun mielestä ihan jees, totta kai pääkaupunkiseudulla asuu tosi iso osa tän skenen artisteista ni ei ihan tosta vaan pääse niiden kaa tekee yhteistyötä tai studiosessareille. Mut sit taas ei tol oo merkitystä uran alussa ku harva haluu tehä sun kaa biisei jos et oo saanu viel yhtää nimee ylöspäin, sen takii Raumalla ku on asunu ni on voinu vaa tehä sitä omaa juttuu, paljon musaa ja kehittyny siin samalla.”

Miten tämä EP-projekti sai alkunsa ja kauan sen tekemiseen meni?

LILBRO: ”Alotettiin viime vuoden alussa kelaamaan yhteistä EP:tä ihan läpällä ja se vähän unohtu. Biisejä alko muodostumaan joka sessarilla mitä pidettiin ja saatiin kasaan EP aika nopeesti. Aikaa on vaikee sanoa kun projekti on tehty osissa.”

Joe L: ”EP sai alkunsa oikeestaan vaa siitä, et LILBRO oli useesti täs meillä studiolla, hengattii ja haluttii tehä paljon biisei yhes ku me fiilattii ja jengi ylipäätään oli kehunu et meijän äänet esimerkiks sopii hyvin yhtee. Ensimmäinen biisi tosta EP:ltä taitaa olla viime kesältä.”

Millaisia aiheita EP:llä käsitellään?

LILBRO: ”EP:llä käsitellään kaipuuta ja menetystä. Asioita joihin melkein jokainen voi samaistua joko omalta osaltaan tai tuntee ihmisen joka on kokenut samaa. Tärkeintä projektissa oli saada tuotua se tunne biisien kautta mitä ehkä aina ei saa sanottua.”

Joe L: ”Täs käsitellään muun muassa meijän tänhetkisii ja vanhoi tunteita, tuntemuksii ja näkökulmii rakkaudesta ja ihmissuhteista yleisesti.”

Mikä teidän mielestä oli kiinnostavista tämän projektin tekemisessä?

LILBRO: ”Kiinnostavinta oli nähdä miten kaksi erilaista artistia luo yhteisen näkemyksen siitä mikä on molemmille tärkeintä, eli musiikki.”

Joe L: ”Just nimenomaan se, et miten hyvi meijän visiot ja tarinat biiseis sopi yhteen mist sit tuli lopulta hyvä kokonaisuus.”

Kuuntele EP alta. Kappaleiden lyriikat näet Klangin lyriikkaosiosta.