Levykauppa Äx lähtee mukaan suomihiphop-uusintajulkaisujen peliin

Minna Kurjenluoma

Tarkasta tämä, mikäli ensimmäinen suomalaisen femceen tekemä rap-albumi kolahtaa.

Kuten viimeviikkoisesta uutisestammekin ilmenee, on etenkin Rolling Records hankkinut hiljattain lisenssin useammankin takavuosien suomirap-albumin vinyylipainoksen tekemiseen. Nyt samalle rampille Rolling Recordsin ja sillä jo aiemmin olleen Svart Recordsin kanssa on saapunut skeittaamaan myös Levykauppa Äx.

Ketju on toki aiemminkin painattanut omia uusintajulkaisuja, mutta suomihiphopin osalta ne ovat rajoittuneet lähinnä takavuosina Äxän palveluksessa työskennelleen Olemattoman teetättämiin kasettipainoksiin. Perjantaina 4. syyskuuta Lipposen Levy Ja Kasetti -labelin alla julkaistaan kuitenkin vinyylipainos Mariskan vuoden 2002 Toisin sanoen -debyyttialbumista.

Kahdentoista raidan mittaisen pitkäsoiton vinyyliversiota on tehty rajoitettu käsinnumeroitu 240 kappaleen painos, ja levyjen mukana tulee liite. Vinyyli on luonnollisesti niin sanottu äxclusive, eli sitä saa ainoastaan Levykauppa Äxän liikkeistä.

Mariska on tällä hetkellä muutenkin ajankohtainen, sillä pitkän linjan femcee on mukana F:n tuoreimmalla kappaleella josta uutisoimme viime kuussa. Lisäksi artisti nähdään kohta Vain elämää -ohjelman 11. kaudella, joka alkaa perjantaina 2. lokakuuta kello 20 Nelosella ja Ruudussa.