DJ Mista S julkaisi uuden mixtapen Tony Hawk’s Pro Skaterin innoittamana

Tuoreen miksauksen julkaisu osuu yksiin klassikkopelisarjan paluun kanssa.

Yksi vuosituhannen taitteen sukupolvikokemuksista on taas täällä, kun Tony Hawkin nimikkopelisarjan kaksi ensimmäistä osaa tuodaan nykykonsoleille. Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 päästää pelaajat palaamaan rampeille kaikkien aikojen ikonisimpien skeittipelien remasteroiduissa versioissa.

Peliä on DualShock-ohjain käsissään odottanut myös DJ Mista S, joka päätti lopultakin pitkän suunnittelun jälkeen julkaista oman THPS-miksauksen. Haastetta projektissa riitti, sillä soundtrackien skedepunk-kappaleita ei takavuosina oltu soitettu turhan tarkasti tahtiin.

Nyt mixtape on joka tapauksessa kasassa ja tiedossa onkin vajaan tunnin edestä silkkaa hiittiä naamaan. Tämä tape ei ole niin salainen, mutta se kannattaa ehdottomasti tarkistaa mikäli pelit ja niiden soundtrack-valinnat aikoinaan kolahtivat.

Mutta millainen suhde Mista S:llä on klassikkopelisarjaan ja onko uusi kokoelma jo hallussa? Klangi otti ”Suomen Mr. Glassin” kuulusteluun, lue lisää alta niin tiedät!

Mitä THPS-sarja merkitsee itsellesi ja mikä siitä tekee omissa kirjoissasi niin legendaarisen?

Se oli iso osa mun teinivuosia. Se sitoi meidän senaikasta kaveriporukkaa yhteen myös koulun ulkopuolella, niin ei tullu hengattua kartsalla ja tehtyä tuhmuuksia. Olis varmaan ollu vielä isompi pelisarja jos sillon olis pystynyt pelaa internetin yli kavereiden kanssa. Itselle toi pelisarja vaan osu ja kolahti senaikaisten mielenkiinnonkohteiden kanssa tosi yhteen. Musaa, skedee ja peli. Daa! Jotkuthan fiilistelee, että tää pelisarja oli sen ajan sukupolvelle sama asia mitä Fred Durstin ääni oli sen ajan nu-metallille.

Hyppäsitkö sarjan pelaamiseen mukaan jo heti ’99 ja vai vasta myöhemmin?

Mä taisin saada ton ekan THPS:n synttärilahjaks lokakuussa ’99. Se oli love at first sight. Ei oikeen mitään muuta tullu tehtyä tai pelattua seuraavaan kuuteen kuukauteen koulun ulkopuolella. Kakkososa löyty sit joulupukin kontista ’00. Hauska läppä muuten: samasta pukin kontista löyty Kid Rockin The History of Rock -albumi. Ekat kaksi viikkoo kuuntelin muistaakseni pelkästään sitä kun pelasin, enkä keskittynyt ollenkaan pelissä olevaan musaan. Fakin Kid Rock. Noh. American Bad Ass olis ihan hyvin voinu olla THPS 2:n soundtrackilla.

Onko itselläsi skedetaustaa?

Todellakin. 2000-luvun alussa oli vahvasti crookedit hallussa Tikkurilan terveysaseman legendaarisilla kurbeilla. Soittohommien myötä aktiivinen skedeeminen lopahti sit jotenkin vuoden 2005 paikkeilla, kun rupes pelkäämään loukkaantumisia. Aika monta kertaa oli nimittäin sormet paketissa. Faija antoi mulle jossain vaiheessa lempinimen ”Suomen Mr. Glass” (naurua).

Mistä sait idean tällaiseen miksaukseen?

Noiden soundtrackien biisit on pyöriny omilla soittolistoilla aina. Varmaan kolmisen vuotta miettiny, et pitäs kerätä sielt isoimmat lekat yhelle miksaukselle pienten kikkailuiden kera. Nyt korona-aika antoi aikaa tähän ja sai hommat vihdoin maaliin. Erittäin tyytyväinen lopputulokseen.

Löysitkö itse THPS-soundtrackien kautta jotain sellaisia nimiä joita olet siitä asti luukuttanut enemmänkin? Keitä?

Kyl niistä löyty montakin uutta tuttavuutta. Ehkä eniten fiilistelly Dead Kennedysiä. Biisitärppinä yhtyeeltä TPHS-soundtrackien ulkopuolelta Too Drunk to Fuck.

Useimmat ovat todennäköisesti pelanneet näitä pelejä PlayStationilla, mihin myös mixtapesi alku viittaa. Oletko itse testannut klassisimpia osia esimerkiksi Dreamcastilla tai Nintendo 64:llä? Onko niillä mitään jakoa PlayStation-versioita vastaan?

Ei ole tullut testattua peliä muilla konsoleilla, koska pleikkari all day everyday! Noiden muiden konsolien julkaisuiltahan löytyy myös biisejä mitä ei ole pleikkarijulkaisuissa ollenkaan. Mul taitaa olla Dreamcast-julkasulta muutama träkki tuol messissä.

Yleinen mielipide on että sarjan taso laski kolmannen tai neljännen osan (joidenkin mielestä vasta Tony Hawk’s Undergroundin) jälkeen. Mikä on oma näkemyksesi asiasta ja mikä meni pieleen?

Mä taisin muistaakseni pelata vaan kolmoseen asti just sen takia, kun niistä peleistä katos just se joku originaali fiilis. En näin monen vuoden jälkeen osaa nimetä jotain tiettyä juttua mikä niissä uudemmissa sit mätti. Olisko ollu se pelin realistisuus mikä kärsi tai jotain. Tosin osissa 1 ja 2 oli kyllä skedepelihistorian pahimmat grindimagneetit itsessäänkin.

Millaiset odotukset itselläsi on uutta remaster-pakettia kohtaan?

Kovat on odotukset. Toivottavasti pääsis pelaa johkin, kun en itse tällä hetkellä omista mitään pelikonsolia. Oon kuullu, että Xmies on nukkunu teltassa studiolla ja tuijottanut laskuria et millon se droppaa, haha. Ehkä meen sinne pelaa!

Mikä on oma suosikkiosasi ja -kenttäsi sarjassa ja miksi?

THPS 2 ja Venice Beach. LA vibez! Se oli jotenkin kompaktin kokoinen, sekä sisälsi paljon nättei betonikurbei ja ehkä muistaakseni vielä pienen poolin?!

Oletko tsekannut tuoreen Pretending I’m a Superman -dokkarin?

En ole vielä tsekannut. Laitetaan korvamerkintä sille kun seuraavan kerran on matkalla johonkin. Nyjah Hustonin skedeklippejä tulee Facesta tsekattua päivittäin!

Mitä muuta olet viime aikoina tehnyt?

Meitsi on ottanu mega-iisiä tässä tän koko korona-ajan. Tehny pelkästään asioita mitkä on kiinnostanu / on lähellä sydäntä. Hengannu studiolla ja leikkiny musiikilla, raaputellu ja jugglailu. Se takia tää teippikin vihdoin tuli valmiiksi. Mä elän jotenkin onnistumisista ja siitä, että huomaa saavansa jotain konkreettista aikaan. Oli se sit sängyn petaaminen aamulla tai miksauksen tekeminen. Mul on tossa paljon makeita proggiksia työn alla, esimerkiksi yhden rumpalin kanssa tehdään live-remixejä. Tästä varmaan ensimmäinen maistiainen tulossa tässä syyskuun alussa ulos.

Missä DJ Mista S on mahdollista nähdä dekkien takana lähiaikoina?

Kesä oli keikkojen suhteen aika lyhyt tikku niin lauantaina 19. syyskuuta vedetään All In Cruisella sitten isosti. Kova lineup. Tuu messiin!

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.