Lisää moninaisuutta rap-skeneen – Monsp ja HMC Publishing järjestävät ilmaisen rap bootcampin

Kurssi on suunnattu naisille sekä trans- ja muunsukupuolisille.

Warnerin Music Finlandin omistamat Monsp Records sekä HMC Publishing järjestävät kolmipäiväisen intensiivistudiosession hiphopista kiinnostuneille naisille sekä trans- ja muunsukupuolisille henkilöille. Bootcamp järjestetään 13.-15. lokakuuta Helsingissä.

Tiedote kertoo bootcampista näin: ”Bootcampille mukaan valitut pääsevät näyttämään kykynsä ja kokeilemaan taitojaan musiikin tekemisessä ammattilaisten koutsaamana. Kukin kurssille osallistuva pääsee omaan studiosessioon ammattituottajan kanssa sekä artistimentorien sparrattavaksi. Studiolla työskennellään ammattimuusikoiden ja musiikintekijöiden kanssa, jotka tukevat osallistujia muun muassa tuottamisessa ja sanoittamisessa sekä antavat vinkkejä artistiutta kohti. Bootcamp-studiosession tavoite on auttaa yksin projektiensa kanssa kamppailevia tekijöitä eteenpäin sekä vahvistaa itseluottamusta oman musiikin tekemiseen.”

Kurssin artistimentoreina toimivat levy-yhtiörajat ylittävästi F, Gracias ja Etta. Kahdella jälkimmäisellä on joint venture -diilit PME Recordsin ja Warner Musicin kanssa, kun taas F levyttää Warnerin kilpailijalle Universal Musicille.

– Tähän oli helppo lähteä, kun Karimaan Ida ideasta kertoi. Päiviteltiin yhessä sitä miten paljon enemmän uusia tekijöitä tänne kaivattais. D.R.E.A.M.G.I.R.L.S. -kokemuksen myötä näin konkreettisesti miten paljon voimaa yhdessä tekeminen ja vertaistuki voi antaa ja sitä haluun jakaa eteenpäin. Mun mielestä tällasten mahdollisuuksien luominen on ihan supertärkeetä, kun kattoo skenen sukupuolijakaumaa. Jäbillä on selkeesti enemmän itseluottamusta päätyä löytämään esimerkiks tyyppejä joiden kanssa työskennellä, julkaista ja tehdä keikkaa. Edelleen tekijöitä jotka duunaa jonain valtavirrasta poikkeavana hahmona katotaan aika erilaisella suurennuslasilla. Pitää luoda turvallisia tiloja ja tilanteita esitellä omia ideoita ja löytää yhteistyökumppaneita, F sanoo.

F:n mukaan nyt järjestettävälle bootcampille on selkeästi tilausta. Esimerkiksi useimpia hänen omista yhteistyökumppaneistaan on yhdistänyt se, että he ovat olleet omien ideoidensa ja haaveidensa kanssa usein yksin hiukan kaapissa.

– Olis kiva normalisoida sitä että räppi voi olla validi intohimo kenelle vaan.

Osallistujat valitaan avoimessa haussa, joka on auki kahden viikon ajan eli torstaihin 17. syyskuuta asti. Osallistujiksi haetaan aloittelevia artisteja, jotka tarvitsevat apua projektiensa viimeistelyyn sekä työkaluja oman osaamisen syventämiseksi.

Mukaan on mahdollista hakea olemalla yhteydessä Monspia luotsaavaan Ida Karimaahan osoitteeseen ida@monsp.com. Hakijoilta toivotaan vapaamuotoista kuvausta itsestään, musiikistaan ja artistihaaveistaan sekä hakijan itse hyväksi katsomaa määrää demoja.