Lauri Haav luottaa tulevan levynsä nimikkoraidalla kasariviboihin

Max Steffansson

Jyväskyläläisartisti julkaisee esikoisalbuminsa toukokuussa.

Jyväskyläläisen Lauri Haavin odotetulle esikoisalbumille on lukittu julkaisuajankohdaksi perjantai 15. toukokuuta. Levyä pohjustaakseen PME Records on julkaissut artistilta uuden singlen Silmät kii, joka on samalla tulevan albumin nimikkoraita.

Kasarihenkisen kappaleen on tuottanut jyväskyläläistulokas Aaro630 yhdessä artistin kanssa. Levyllä on mukana muitakin tuottajia, mutta sanoituksista vastaa Lauri Haav yksin lukuunottamatta fiittejä joista vastaavat Gettomasa, Justsesomali ja TIPPA osuuksia.

– Koen, että tämä on selkeä avauskappale mun toiselle musiikilliselle maailmalle. Ettei kaikki ole aina niin synkkää ja tummaa, ja haluan näyttää sen toisen suunnan tulevasta levystä. Albumi sisältää sellaista musiikkia, mitä minä itse haluan tehdä, kuunnella ja mikä on minua aidoimmillaan. Aitoja tunteita, rakastumista, vihaa, artistina kehittymistä ja epäonnistumista. Omien rajojen kokeilua sekä artistina, että henkilökohtaisessa elämässä, Lauri Haav kommentoi tiedotteessa.

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.

Pitkäsoitto on Lauri Haavin toinen isompi projekti PME:llä. Viime vuonna Basson ja HOODWATCH-kaksikon Luokka ’19 -listauksessakin huomioitu artisti julkaisi lafkalla EP:n nimeltä Nyt ja heti.

Mikäli koronavirus ei peru kaikkia isoja yleisötapahtumia tulevana kesänä, niin Haavilla on tiedossa aktiivista rundaamista eri puolilla Suomea. Festareista Haav on buukattu ainakin Blockfestin, Headlandin, Provinssin, Ruisrockin sekä Seinäjoki Hiphop Festivalin ohjelmistoon.

Silmät kii -pitkäsoiton kannen ja kappalelistan näet alta. Digijulkaisun lisäksi levystä on tulossa rajoitettu kahdensadan kappaleen vinyylipainos, joka on jo ennakkomyynnissä Levykauppa Äxässä sekä PME Storessa.

01. Meitä tulee sattuu
02. Painajaisii
03. Alas
04. Missä oot nyt
05. Silmät kii
06. Artek
07. Sairas yö ft. TIPPA
08. Viimeiset hitaat
09. Äänitys
10. Riippuvainen
11. Patsas ft. Justsesomali, Gettomasa
12. Aamuun asti