Yökerhot ja baarit pidetään kiinni, mutta DJ Lazy-Jay jatkaa levyjen soittamista omassa livestriimissään

Pitkän linjan tekijä ei anna koronaviruksen häiritä tekemisiään.

Monelle yöelämässä pidempään olleelle ja hiphop-piirejä seuranneelle DJ Lazy-Jay eli Janne Mäkinen on tuttu kasvo jo vuosien takaa. Nykyään pitkän linjan kulttuurivaikuttaja tunnetaan Party and BS -toiminnasta, joka vuokraa äänentoisto- ja DJ-laitteita sekä huoltaa muun muassa Technicsin tuotteita.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi kymmenen vuotta siitä, kun Mäkinen vuokrasi itselleen harrastetilan liike- ja vapaa-ajan toimintaansa varten. Samalla hän jätti aiemman päivätyönsä taakseen, perusti oman toiminimen ja alkoi panostaa entistä enemmän kaikkeen DJ-toimintaan.

Koronakaranteeni on vaikuttanut valtavasti useimpien työntekoon, mutta Mäkinen ei ole antanut periksi tilanteen eskaloiduttua. Nyt hän on palannut takaisin juurilleen eli soittamaan levyjä, huoltamaan laitteita kotinurkissa sekä vuokraamaan DJ-laitteita edullisilla hinnoilla yksityiskäyttöön. Toimitukset tapahtuvat kotiinkuljetuksella kunnes tapahtumia pystytään järjestämään taas normaalin mallin mukaisesti.

Suuremmissa tapahtumissa, kuten muun muassa Ruisrockissa, Flow’ssa ja Pori Jazzeilla ollaankin Mäkisen DJ-laitetoimituksiin luotettu jo vuodesta 2011 lähtien. Laitteita on toimitettu myös useiden eri artistien kuten A$AP Rockyn, Kid Inkin ja EPMD:n Suomen-keikoille.

DJ Lazy-Jayn harrastetila, josta kaikki alkoi.

Pitkän linjan aktiivimieheltä ei referenssejä puutu, sillä kolmen vuosikymmenen aikana kokemusta on karttunut kaikenlaisesta: soittokeikkoja on ollut ympäri Suomea pienistä hämyisissä kaljakuppiloista aina täyteen ammutulle Helsingin jäähallille asti. Vuosien myötä Janne on pyörittänyt viidellä eri paikkakunnalla aktiivisia klubi-iltoja, vetänyt Bassoradiossa legendaarista Memmy Possen Memmy Show’ta sekä vieraillut useaan otteeseen Kultabassokerhossa.

Matalaa profiilia pitävällä Mäkisellä on aina ollut vahvat juuret hiphoppiin, mutta vuosien myötä genremuurit ovat murtuneet. Hänen nykyisissä DJ-seteissään poukkoillaankin eri musiikkigenrejen välillä sujuvasti.

Tällä hetkellä hänen ainoa aktiivinen klubi-iltansa on jo kolmetoista vuoden ajan pääkaupungin yöhön kuulunut Cut the Crap. Legendaarisessa We Got Beefissäkin aikoinaan nähtyä klubia järjestetään nykyään Kalliossa sijaitsevassa Soittojuottola Om’Pussa.

Nyt kun ravintolat laitetaan kiinni ja ihmiset pysyvät kodeissaan on Mäkisen vuoro astua esiin livelähetysten kautta internetin ihmeellisessä maailmassa. Jokaisena perjantaina ja lauantaina karanteenin loppuun asti DJ Lazy-Jay soittaa livestriimissään kello 20-01 välillä! Livestriimiin pääset tästä.