Laineen Kasperin Lappeenranta-biisiltä poisjäänyt kaupunginosa sai oman kappaleensa

Harapainen on mielentila.

Laineen Kasperi julkaisi toissakesänä entiselle kotikaupungilleen omistetun Lappeenranta-kappaleen, jossa hän ja Raipati namedroppasivat paikallisille tuttuja lokaatioita sekä lähes kaikki kaupunginosat. Paino sanalle lähes, sillä yksi keskeisistä kaupunginosista jäi ilman huomiota: Harapainen.

Laine päätti korjata tilanteen Raipatin kanssa tekemällä Harapaiselle ja sen asukkaille omistetun biisin nimeltä Harapaine In My Mind. Tuotannosta vastaa Laineen koko edellisen albumin tapaan tuottajakaksikko Bustaavat Budit.

Laineen mukaan Harapainen oli mukana musiikkivideonkin saaneen Lappeenranta-kappaleen alkuperäisessä versiossa. Se jäi kuitenkin epähuomiossa pois Psyko Cowboyn striimatuimman raidan sanoituksista jälkityövaiheen aikana.

– Sen alkuperäisen version kesto oli lähemmäs kuusi minuuttia eikä sitä jaksanut kukaan kuunnella sen mittaisena. Tästä syystä jouduimme ottamaan sakset käyttöön ja tässä kyseisessä hässäkässä Harapainen putosi kelkasta.

Kesällä 2020 Laine esitteli Klangille itselleen legendaarisia paikkoja Lappeenrannasta, mutta Harapaiseen asti liikkumiseen ei tuolloin ollut aikaa. Sieltäkin olisi löytynyt ainakin yksi tärkeä paikka.

– Harapaisessa asui eräs varhaisista ihastuksen kohteistani. Siellä sijaitsi myös eräs treenikämppämme, joka oli itselleni erittäin rakas. Nyt jälkeenpäin katsottuna se oli jopa rakkaampi kuin ihastuksen kohteeni, sillä treenis eteni monta vuotta, toisin kuin ihastuksen kohteeni.

Lisäksi Laineen mieleen nousee muisto siitä kun hän ja muun muassa Asa, Lataaja Vormisto ja Joska Josafat olivat aikeissa lähteä parin viikon Euroopan rundille. Suunnitelmat menivät kuitenkin uusiksi, kun kiertue peruuntui lähtöpäivänä syystä jota Laine ei enää muista.

– Yksissä tuumin päätimme olla kertomatta kiertueen peruuntumisesta sen aikaisille kumppaneillemme sun muille frendeille. Lopulta päädyimmekin Silmäpuoli Paanasen mökin kautta viideksi päiväksi Harapaisessa sijaitsevalle treenikselle elostelemaan. Se oli sen verran elämäntäyteinen ja univelkaa kerryttävä reissu, että kotiinpaluusta ei selvitty aivan puhtain paperein, Laine muistelee.

Ulkopaikkakuntalaiset pääsevät ottamaan tuntumaa kaupunginosaan tuoreen musiikkivideon muodossa. Video on kuvattu asiaankuuluvasti enimmäkseen Lappeenrannan Harapaisissa ja keskustassa mutta osittain myös Helsingin Ylä-Malmilla.

– Videon kuvasivat ja näyttelivät paikalliset homiesit ja Harapaisen paikalliset, joilla koimme olevan enemmän tartuntapintaa nyky-Harapaiseen kuin meillä. Meille se on tätä nykyä enemmän mielentila kuin kaupunginosa. Megaisot propsit heille ja kaikille todellisille sekä henkisille harapaislaisille!