Laineen Kasperilla ja Asalla on 90-luvun tyylit hallussa mutta Järki hukassa

Laineen Kasperin tulevan pitkäsoiton tuotannosta vastaa kokonaisuudessaan tuottajakaksikko Bustaavat Budit.

Kaksikon uusin tuotos enteilee Laineen tulevaa ysärihenkistä levyä.

Monspilta hiljattain 3rd Rail Musicille siirtynyt Laineen Kasperi on julkaissut ensimmäisen singlensä uudella lafkalla. Kappale kantaa nimeä Järki Korhonen, ja fiittaajana sillä toimii jo artistin Numbers Entertainment -ajoilta tuttu yhteistyökumppani Asa.

Vuosien saatossa useampaankin otteeseen yhteistyötä tehnyt kaksikko kohtasi toisensa ensimmäisen kerran jo 2000-luvun alkupuolella. Paikka oli Laineen muistikuvien mukaan Ilosaarirockin bäkkärialueen parkkipaikka Kaucas-ryhmän keikan jälkeen.

– Olin kuullut vain villejä huhuja räppäristä nimeltään Avain. Kaveri osoittautui mahtavaksi persoonaksi. Muuta en tuosta tapaamisesta uskallakaan kertoa. Paikalla oli lisäksemme ehkä ainakin Aztra, Raipati, Haho ja ehkä, ehkä Lataaja Vormisto.

Ensimmäistä kertaa kaksikkoa kuultiin samalla raidalla vuonna 2006, kun Kaucas julkaisi Lopunajanlaulut 2006 -albuminsa muun muassa Davon perustaman Numbersin kautta. Tuolloin lafkalle itsekin levyttänyt Asa oli mukana yhdellä albumin raidoista sekä Saimaanrannalta-singlen videolla.

Blockfesteilläkin yhdessä keikkailleen tutkaparin tuorein yhteistyökappale ehti hakea muotoaan pidemmän aikaa. Tekoprosessi alkoi noin vuosi sitten, kun Laine latasi Bustaavat Budit -tuottajakaksikolta saamansa biitin koneelleen ja laittoi sen soimaan.

– Mielessäni alkoi pyöriä kertsimelodia ja sen eka rivi ”jos jollain jotain havaintoa olisi”. En kuitenkaan millään keksinyt jatkoa siihen ja biitti jäi lähes vuodeksi työpöydälle venailemaan. Sitten, muutama kuukausi sitten, eräs aamu matkallani töihin (joita vielä tuolloin meikäläiselläkin oli), katselin dösässä luureihinsa uppoutuneita ihmisiä ja kelailin, että mitä me ylipäätään yritämme niistä löytää? Tarkoitusta? Järkeä? Vastausta siihen, että onko elämässä ylipäätään mitään järkeä?

– Sitten muistin erään Jyrki-nimisen ystäväni, jota joskus kutsuttiin nimellä ”Järki”. Sitten tajusin, että biisistähän voisi tulla tarina kadonneen Järki-nimisen tyypin etsinnästä. Sitten googlasin Suomen yleisimpiä sukunimiä ja näin hänestä tuli Järki Korhonen. Masaa kysyin ohimennen mukaan, koska halusin hänet joka tapauksessa Psyko Cowboylle mukaan. Meillä on yhteinen treenis ja nähdään usein, mutta emme olleet pitkään aikaan duunanneet mitään musahommaa kimpassa. Tähän kyseiseen biisiin Masa päätyi (rehellisyyden nimissä) siksi, koska olin rustannut biisiin alun perin kolme säkeistöä, joista yksi oli niin paska, että hävettää vissii vieläkin. Ajattelin, että jos joku, niin Masa pelastaisi meikäläisen tältä kurittomalta lahjattomuudeltani. Kiitos siitä Masa!

Asan lisäksi raidalla ovat mukana Meerika Ahlqvist ja Lataaja Vormisto. Biisi on osa Laineen Psyko Cowboy -albumia, joka julkaistaan perjantaina 29. toukokuuta.

Järki Korhoselle on kuvattu myös musiikkivideo, jolla nähdään isompikin joukko kadonneen etsijöitä. Järki saattaa olla kaikilta kateissa pidempäänkin, mutta ainakin kappaleen lyriikat löytyvät helposti täältä.

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.