Kuukausien unihäiriö ja draamaa friendzonella – haastattelussa Amalina

Jimi Vain

Tämän tulokkaan ohi ei kannata nukkua.

Itähelsinkiläinen Amalina on helposti yksi mielenkiintoisimmista viimeaikaisista tulokkaista kotimaisella musiikkikentällä. Vuosaaressa varttunut nainen teki äskettäin näyttävän sisääntulon skeneen, kun hänen Die In My Sleep -kappaleensa julkaistiin tyylikkään videon kanssa YouTubessa.

Englanninkielinen kappale sekoittaa tyylitajuisella ja raikkaalla tavalla trap-soundia ja r’n’b-viboja. Koukuttava biisi on lyhyt, mutta sitäkin vakuuttavampi onnistuessaan herättämään nälän kuulla lisää.

Finanssialalla työskentelevä Amalia kertoo tehneensä musiikkia silloin tällöin noin puolentoista vuoden ajan. Tukea nuori saa muilta lähipiiriinsä kuuluvilta artisteilta.

Mutta millainen tarina biisin takana on ja millainen merkitys videon kuvauspaikalla on tulokasartistille? Klangi päätti haastatella Amalinaa hänen debyyttisinglensä tiimoilta.

Miten ”Die In My Sleep” sai alkunsa ja mistä se kertoo?

”Die In My Sleep -biisin taustalla on pari eri juttua, jonka kanssa oon joutunu diilaamaan, tein biisin jo yli puoli vuotta sitten. Kuukausia jatkunut unihäiriö ja kaksi peräkkäistä matkaa Lontooseen, mis äijät jotka oli ollut munkaa alust asti friendzones aiheutti turhaa draamaa, vuodattivat sydämiään mulle ja kirjaimellisesti itkivät perään vaikka tiesivät aina wassup. Toisella niistä oli tyttöystäväki on the low mistä en tienny. Se tyttö oli jotenkin paikantanut meidät ja jahtas sitä jätkää siel Lontoon kaduilla klubi-illan jälkeen. Alkoi ärsyttää ne jutut, niin niistä tuli biisi vahingossa aika freestyle-meiningillä kun oli vaan tunti aikaa tehdä plus se mic oli rikki too.”

Keiden kanssa teet tällä hetkellä musiikkiasi?

”Teen kaiken itse paitsi biitit ja miksaukset. Kirjoitan biisit ite, yleensä freestailaan melodioita ja sanoja biitin päälle ja välillä kirjoitan vaan biittiin suoraa. Se on ollut luontevaa ja helppoa.”

Mitkä adjektiivit kuvaavat parhaiten tuotantoasi?

”Real & raw.”

Kappaleen video on kuvattu Puhoksessa, onko sillä jokin erityinen merkitys itsellesi?

”Puhos on tosi tärkeä paikka mulle, ja varmaan aika monelle muullekin. Samanlaista paikkaa Suomessa en oo nähny ever. Oon käyny siellä ihan pienestä asti eka koraanikoulussa ja aabon kaa moskeijassa. Nykyää käyn siel syömäs about neljä kertaa viikos ainaki, koska siel on parhaat safkat. Varsinkin ravintolat Rahma ja Isabella kantsii käydä kokeilee.

Välillä kuulee ja lukee, että se mesta purettais… Kai joitain suomalaisia ärsyttää koko Puhos huonon kuntonsa lisäksi siksi, että siellä on erilaista. Viikko sitten metrossa joku suomalainen nainen puhui kovaan ääneen omia ajatuksiaan ja muun muassa siitä, että haluaisi mennä polttamaan Puhoksen maan tasalle. Mul kiehu siin vaihees niin kovaa, että koin parhaaksi olla vaan hiljaa. Kiitos sille tytölle, joka checkas sitä naista edes vähän. Puhos on monella tapaa merkittävä paikka, maahanmuuttaneilla ihmisillä on siellä omia yrityksiä ja palveluita.”

Tapahtuiko kuvauksissa mitään erikoista?

”Kuvaukset meni chillisti, vaikka jotkut soittikin poliisit meijän perään kun ajeltiin vähän miten sattuu pitkin itää. Oli kiva ikuistaa hyvät hetket Suomileijona-kaulassa Puhoksella with my sisters. Myös aamurukouksesta poistuneet miehet supporttasivat meijän kuvauksia ja huuteli positive vibes -juttuja meille!”

Millaisia haaveita tai suunnitelmia sinulla on tulevaisuudelle?

”Paljon on kaikenlaisii haaveita, omat ja ystävien haaveet on yhtä tärkeitä ja saavutetaan ne yhessä as a team. Mun juttuja on helpoin seurata Instagramin välityksellä.”

https://youtu.be/SgZWHCYp-II