Kuopioon muuttanut rap-festari Hoodfest siirretään loppukesään

Miikka Varila

Uusi ajankohta Hoodfestin paluulle on elokuun puolivälissä.

Oulusta Kuopioon muuttanut Suomen itäisin hiphop-festivaali Hoodfest siirtyy kesäkuulta elokuulle. Tapahtuman uudet päivämäärät ovat 13.-14. elokuuta eli ainoastaan viikko ennen Tampereen Blockfestiä.

Syyksi siirtoon tapahtumajärjestäjä ilmoittaa ennakoitua hitaamman rokotustahdin Suomessa. Rokotusten hitauden ohella siirtoa puoltaa epävarmat viranomaissäännökset alkukesän tapahtumien suhteen.

– Rokotustahti on ollut pettymys, ja lisäksi tartuntatautilain ravintolatoimintaa koskevia erityissäännöksiä on jatkettu kesäkuun loppuun. Suoraan tapahtumia koskevaa kieltoa ei alkukesään ole vielä tullut. Emme kuitenkaan aio jäädä roikkumaan samaan löysään hirteen, missä tapahtumajärjestäjiä roikotettiin viime vuonna. Kokemus on osoittanut, että Suomessa ei viranomaispäätöksiä tehdä, eikä niistä tiedoteta riittävissä määrin ennakkoon. Siirto olisi myöhemmin paljon hankalampi tai ehkä jopa mahdotonta tehdä, joten me teemme sen nyt, kun se on vielä mahdollista, tapahtuman tuotantopäällikkö ja promoottori Tom Kangas sanoo.

Päivämäärien siirto ei aiheuta muutoksia ohjelmaan, sillä kaikki julkistetut esiintyjät on vahvistettu uusille päivämäärille. Samoin järjestyspaikkana toimii edelleen Kuopionlahden kenttä.

– Jo julkistettujen esiintyjien lisäksi olemme kiinnittäneet sekä kotimaista, ja ulkomaista lisäohjelmaa elokuulle, jotka julkistetaan lähiviikkoina.

Tapahtumajärjestäjän mukaan loppukesä on huomattavasti parempi järjestämisajankohta tapahtumille. Mielipiteensä Kangas perustaa muuhun Eurooppaan.

– Esimerkiksi Saksassa on annettu tapahtumajärjestäjille signaalia, että ajankohdille heinäkuun alusta eteenpäin suurtapahtumia saa nyt suunnitella, ja Suomessa on tavattu seurata ison Euroopan mallia. Uskomme, että festivaalin siirtäminen on myös sen asiakkaille paras vaihtoehto, kun todennäköisimmin saadaan juhlat sekä jatkot järjestettyä normaalien aukioloaikojen puitteissa.

Hoodfesteille ostetut liput käyvät muutoksesta huolimatta sellaisenaan. Mikäli nyt ilmoitetut päivämäärät eivät sovi, niin liput on mahdollista palauttaa maanantaihin 22. maaliskuuta asti Tikettiin.