Jakelusopimus PME Recordsin kanssa ja tuotantoa ulkomaille – Haamulla eli Mishalla etenee

Pirita Männikkö

Joyner Lucasin ensimmäisen sainauksen tänään julkaistulla EP:llä kuullaan suomalaistuotantoa.

Haamunakin tunnettu Misha pelaa omilla säännöillään, kuten marraskuussa tekemästämme haastattelustakin ilmenee. Nyt helsinkiläisartisti on allekirjoittanut uuden jakelusopimuksen PME Recordsille.

Edelliset omat Haamu-julkaisunsa mies levytti Monspille, joka siirtyi viime vuonna Warner Musicin omistukseen. Oman diilinsä Monspilla tuottaja-räppäri päätti muutamia kuukausia sitten.

– Isot propsit Kepelle luotosta ja jeesistä. Uusille kippareille toivotan onnea ja menestystä! Punnittuani eri vaihtoehtoja indie- ja majorlafkojen välillä, tuntui jakeludiili PME:n kanssa kaikista luontevimmalta vaihtoehdolta. Oon julkaissut indielafkojen kanssa jo useamman levyn ja tottunut toimimaan itsenäisesti. Oon myös oppinut paljon lafkatoiminnasta oltuani viime aikoina Chillhop Musicilla sivuduunissa, Haamu pohjustaa.

PME-sopimuksessa ei siis ole kyse normaalista artistidiilistä. Mutta miten jakelu- ja artistidiili eroavat toisistaan?

– Jakeludiili tarjoaa täyden taiteellisen vapauden ja omistuksen omaan musaan. Erityisesti jälkimmäinen eli omien mastereiden omistaminen kiinnostaa. Vaikka julkaisisit musaa indielafkalta, se päätyy ennen pitkää kuitenkin mitä todennäköisemmin osaksi jonkun majorin katalogia. Siinä ei sinäänsä oo mitään ongelmaa, mutta harva artisti ehkä tiedostaa tätä. Vaikka tää onkin “vain” jakeludiili, saan konsultoida osaavia ihmisiä promoon ja musan julkaisemiseen liittyen. PME on muusikoiden lafka. Tässä vaiheessa mulle riittää, että joku muu hoitaa biisit kaikkiin mestoihin. Musan tuottamiseen ja julkaisemiseen mulla on tällä hetkellä kaikki tarvittavat resurssit, Haamu avaa.

Tuottajapuolellakin hommat etenevät, mistä esimerkkinä toimii Joyner Lucasin lafkalle ensimmäisenä sainatun Elijah Jamesin uusi EP. Anomaly-nimisen projektin viidennen raidan tuotanto on Mishan ja kosketinsoittaja-säveltäjä Jussi Halmeen käsialaa.

– Tää oli itelle eka ulkomainen placement tuottajana, ja lisää on luvassa. Ollaan muun muassa Jussin kanssa tehty paljon tuotantoja yhdessä.

Mishan biiteillä tullaan kuulemaan enemmänkin ulkomaisia nimiä lähiaikoina, sillä tälle keväälle on tiedossa tuottaja-EP. Mukana on vokalisteja Jenkeistä, Kanadasta ja Briteistä kuten Nonô, Kallitechnis ja Latrell James.

– Tullaan pistämään ulos sinkku per kuukausi ennen itse EP:tä. Julkaisijana newyorkilainen lafka nimeltä Sundae Sauuce, Misha täsmentää.

Ensimmäinen single tulevalta tuottaja-EP:ltä on jo ulkona. Kappale on nimeltään Roadblock, ja sillä laulaa Nashvillessa vaikuttava r’n’b-laulaja Danny Polo.

Seuraavaksi Haamu julkaisee KaksOne-duossakin vaikuttavan r’n’b’-laulaja Iken fiittaaman singlen, joka ilmestyy torstaina 25. maaliskuuta. Kuuntele sitä ennen Anyone ja Roadblock alta.