Kuopion kadut täyttyivät mainosjulisteista – Savoon uusi rap-festari?

Kuopion Neulalammella sijaitsevan Kauppakeskus Kolmisopin edestä löytyi yksi juliste.

Onko tauolle jääneelle festarille tiedossa uudet huudit?

Kuopion kaduille on ilmestynyt julisteita, jotka mainostavat uutta festaria. Havaintojen mukaan mainoksia on ilmestynyt ympäri Kuopiota ainakin useita satoja.

Tämäntyylinen sissimarkkinointi on tyypillistä toimintaa tapahtumakentällä. Erikoiseksi tapauksen tekee kuitenkin se, että julisteissa ei kerrota oikeastaan mitään informaatiota tapahtumasta. Tulevan festarin verkkosivut sisältävät YouTube-videolla olevan äänileikkeen, lisätiedoista kiinnostuneille ilmoittautumislomakkeen sähköpostilistalle liittymiseksi sekä aikalaskurin.

Piilotetussa YouTube-videossa muunneltu äänileike kertoo seuraavaa: ”Mä en pysty kertoo. Mä en uskalla kertoo, et mitä tulee tapahtumaan, mut mä voin kertoo et se tulee olee todella isoa. Tää mesta tulee räjähtämään. Kuopio tulee räjähtämään. Tästä on tulossa isoa.”

Mikäli nettisivuilla olevan äänileikkeen avaa, päätyy piilotettuun YouTube-videoon, jonka on ladannut Hoodfest Kuopio -niminen tili. Tästä voi vetää johopäätöksen, että tapahtuman taustalla on Mellakka Festivalin ja Seinäjoki Hip Hop Festivalin järjestäjäorganisaatio Westside Events Oy. Mutta onko tauolle jääneen Hoodfestin tilin käyttämisessä kyse pelkästään jo olemassaolevan tilin käytöstä vai onko nimenomaan Hoodfest tekemässä paluuta?

Festareihin liittyvä viimeisin Facebook-päivitys on vuodelta 2019, missä tapahtuma kertoo jäävänsä tauolle, mutta tekevänsä vielä paluun. Hoodfestin comeback ei siis ole poissuljettu mahdollisuus.

Nettisivujen aikalaskuri h-hetki on torstaina 17. jouluuuta kello 17.00. Klangi palaa asiaan tuolloin.