Lukas Leon vastasi Gettomasan dissiin – beef is real!

Asko Keinonen

Lukas Leon tiputti tylyn vastauksen.

Haistatko? Ilmassa on pihvin tuoksua ja jopa siinä määrin, että kulmilla voisi luulla olevan isommatkin grillibileet!

Sieltä se tuli, Lukas Leonin vastaus Gettomasan viimeviikkoiselle Veli mä vannon -kappaleelle. Masa laukoi bängerillään parit shotit Lukas Leonin suuntaan ja kuten artistin tekemisiä vähänkään seuranneet saattoivat odottaa, ei vantaalainen painanut asiaa villaisella.

Nyt Lukas Leon on julkaissut YouTubessa omana vastineenaan dissiraidan nimeltä Gekkomasa. Tuottajatägeistä päätellen biitistä vastaa Remytheplug.

Kuten osa ehkä muistaa, jakoi Lukas Leon nopeasti Gettomasan singlen ilmestymisen jälkeen Instagram-postauksen, jonka kuvatekstissä hän ilmoitti olevansa matkalla studiolle. Gekkomasan julkaisun yhteydessä artisti päätti useamman vuorokauden somehiljaisuutensa Instagram-tarinalla, jossa hän avasi tilannetta omasta näkökulmastaan:

”Yo! Mul on vähä asiaa. Mulle räppiskene on aina kuulunu kilpailu. Se on osa tätä kulttuurii ja se on aina ollu niin. Alun perin Lukas Leon vs. Kajo -jaksos mä heitin skidin kilpailuhenkisen näpäytyksen Gettomasalle. Mä laitoin viel heti perään äijälle viestii kaikel kunnioituksel et ”Yo ois siisti saada äijä joskus messii tohon vs-skabaan. Et äijä on kova räppää tietsä ois siisti duunaa joskus”. Mä sanoin viel et tos uudes jaksos mä heitin skidin kilpailuhenkisen näpäytyksen äijälle. Et ei midii biiffii ei midii henkilökohtasta. Iha vaa räppäriltä räppärille et let’s do it. Lukas Leon vs. Gettomasa come on. Ja sit tää äijä tulee puolen vuoden jälkeen uudel sinkul mis se jauhaa must jotai shittii, väittää et sillo ku me ollaa nähty nii mä oon meinannu kusta housuun – mitä vittuu. Gettomasa come on. Sä iteki muistat mitä siel Seinäjoel tapahtu ja sä tiiät et se ei todellakaa menny noin. Mä oon yrittäny pitää ton Lukas Leon vs. -jutun positiivisen. Mut siin vaihees ku joku rupee vittuilee mulle tollee ja kusettaa jengii tollee nii mä pistän bäkkii ja se on varmaa, se on varma et mä vastaan. Vastaus löytyy nyt YouTubest. Gekkomasa wassup.”

Dissiraidallaan Lukas Leon piikittelee Gettomasaa tyylinmuutoksesta Kalamies-albumilla sekä syyttää tätä paitsi faniensa pettämisestä niin myös sovinismista ja pelkuruudesta. Räikeimpänä esiin nousee syytös rasistisesta käytöksestä: ”Yks jonka kaa oot ollu parempiiki tuttui / kerto sust rasistisii juttui / joten suu suppuu ettei mun tarvii niihin puuttuu / fuckin’ bitch mee nukkuu”.

Lisäksi Lukas Leon kuittailee kohteelleen tämän yksityiselämän asioista sekä kaksikon aiemmista kohtaamisista. Hänen mukaansa jyväskyläläislähtöistä freestyle-räpin suomenmestaria pidetään rap-piireissä sekä jopa oman levy-yhtiön sisällä mulkkuna.

Ulospäin koko biiffi vaikuttaisi saaneen alkunsa Lukas Leonin ja MC Kajon vs.-videosta, jollaisen Lukas olisi halunnut tehdä Gettomasankin kanssa. Lyriikoissaan Lukas Leon antaa ymmärtää uskovansa joutuneensa Gettomasan tulilinjalle siksi että Kalamies floppasi.

Visuaalit Gekkomasalle kuvattiin Vantaan Koivukylässä, ja videon cameoissa nähdään muun muassa Rähinälle sainattu Ares. Ota video haltuun alta.