Korkoa korolle – Jambon uusi single pohtii rahankäyttöä

Jambo makaa liituraitapuvussa oranssit käsineet kädessään, rahaa ympärillään.
Jambon uudelle biisille julkaistiin myös musiikkivideo.
Elis Lindfors

Tänä vuonna kakkosalbuminsa julkaissut artisti teki rahankäyttöä käsittelevän biisin yhteistyössä OP Ryhmän kanssa. 

Jambo palasi perjantaina soolojulkaisujen pariin biisillä Enemmä. Artisti julkaisi maaliskuussa kakkosalbuminsa Eläintarha, joka käsittelee vertauskuvallisesti viihdealaa ja sen erinäisiä sivutuotteita. Tällä kertaa biisin aiheena on raha ja julkaisu on tuotettu yhteistyössä OP Ryhmän kanssa.

Kappale pureutuu nykypäivän kulutuskulttuuriin ja nimensä mukaisesti haluun saada aina vain enemmän rahaa. Artisti pohtii aihetta itsereflektion kautta, kääntyen säkeistön lopussa tajuntaan, että säästäminen kannattaa. Levy-yhtiön tiedotteen mukaan kappale pyrkii myös havainnollistamaan korkoa korolle -ilmiötä.

Kyseessä ei kuitenkaan ollut perinteinen single-julkaisu, vaan kappale sai lisäkseen myös kaksi versiointia, jotka kantavat nimiä vähemmä mix ja kädest suuhu mix. Versioinneista ensimmäisellä kuullaan ainoastaan kertosäkeet, joiden välissä luuppaa vain biisin tausta. Kädest suuhu mix kuullaan puolestaan A cappallana ilman biittiä.

Vaikka kyseessä on jonkin sortin mainosjulkaisu, säilyttää Jambo silti oman tyylikkyytensä, korostaen etenkin taitoaan käsitellä aiheita sopivan kevyellä otteella. Alta pääset kuuntelemaan tuoreen biisin, jonka tuotannosta vastaavat tuttuun tapaan Perjantai4000 ja Pepe Jean Jr.