Billie Eilishin uusi albumi rikkoi ennätyksiä Suomessa ja maailmalla

Billie Eilish poseeraa tyylikkäästi uuden albuminsa julkaisun kunniaksi.
Billie Eilish aloittaa syksyllä maailmankiertueen, mutta Suomessa artistia ei valitettavasti nähdä, ainakaan tämän hetkisten tietojen mukaan.
Petros Studio

Billie Eilishin uusi albumi on noussut ennennäkemättömään suosioon sekä Suomessa että kansainvälisesti. Albumi on pysynyt kaksi viikkoa Suomen albumilistan kärjessä ja rikkonut striimausennätyksiä ympäri maailmaa, vahvistaen Eilishin asemaa yhtenä sukupolvensa merkittävimmistä artisteista.

Billie Eilishin kolmas studioalbumi HIT ME HARD AND SOFT on noussut ennennäkemättömään suosioon sekä Suomessa että kansainvälisesti. Perjantaina, 17. toukokuuta, julkaistu Billie Eilishin uusi levy on pysynyt kaksi viikkoa Suomen albumilistan kärjessä ja rikkonut striimausennätyksiä ympäri maailmaa, vahvistaen Eilishin asemaa yhtenä sukupolvensa merkittävimmistä artisteista.

Ennätyksellistä suosiota ja kriitikoiden ylistystä

Maailman suosituimpiin poptähtiin lukeutuvan Billie Eilishin kolmas studioalbumi HIT ME HARD AND SOFT on saavuttanut poikkeuksellisen suosion. Levy debytoi peräti 23 maan listaykkösenä ja on ensimmäinen kansainvälinen pop-albumi yli 1,5 vuoteen, joka on pysynyt kaksi viikkoa Suomen albumilistan kärjessä. Suomessa levy keräsi artistin uran korkeimmat striimit ensimmäisellä viikollaan, ja sen fokussingle LUNCH nousi Spotifyssa globaalin listan kärkeen sekä Suomessa parhaimmillaan sijalle 5.

Kriitikoiden ylistämä teos on saanut viiden tähden arvosteluja muun muassa The Standardilta, Independentiltä ja The Telegraphilta, sekä neljän tähden arvosteluja NME
ä, The Guardianilta ja Helsingin Sanomilta. Albumi tekee täysin sen, mitä sen nimi lupaa: lyö sekä kovaa että pehmeästi, niin lyyrisesti kuin musiikillisesti, samalla taivuttaen genrejä ja uhmaten trendejä. Tämä monipuolinen, mutta yhtenäinen kokoelma kappaleita vahvistaa entisestään Eilishin asemaa yhtenä aikansa kiinnostavimmista lauluntekijöistä.

Menestyksekäs ura jatkuu: Grammy- ja Oscar-palkintoja sateli

Eilishin ura on ollut täynnä menestystä. Hänen debyyttilevynsä WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO? (2019) oli julkaisuvuotensa myydyin albumi Suomessa ja vuosikymmenen myydyin debyyttialbumi Pohjois-Amerikassa. Suomessa levyä on kuunneltu viisinkertaiseen platinaan oikeuttavat 100 miljoonaa kertaa. Vuonna 2021 julkaistu toinen albumi Happier Than Ever toi Eilishille seitsemän Grammy-ehdokkuutta ja laajensi hänen taiteellista ilmaisuaan uusille alueille.

Billie Eilish on voittanut urallaan yhdeksän Grammy-palkintoa ja on historian ensimmäinen nainen ja nuorin henkilö, joka on voittanut kaikki neljä isoa palkintokategoriaa saman illan aikana. Hän on myös voittanut kaksi Oscar-palkintoa James Bond -elokuvan tunnuskappaleella No Time To Die sekä Barbie-elokuvaan tehdyllä singlellä What Was I Made For. Eilishin tuotantoa on striimattu globaalisti yli 75 miljardia kertaa.

Billie Eilish lähtee syksyllä maailmankiertueelle, joka tuo hänet myös naapurimaahamme Ruotsiin keikalle. Alta voit kuunnella uusimman menestysalbumin.